Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:18:57

Прикмети на Новий рік 2014: як правильно зустріти рік Коня

29.12.2013   13:43Агенцiя

Напередодні свят, що наближаються, навіть найсерйозніші супротивники забобон і атеїсти починають вірити в прикмети на Новий рік 2014 - адже кожна з нас бажає, щоб наступаючий рік був кращим за минулий.

Прикмети на Новий Рік 2014 - святковий стіл

Наступаючий 2014 рік прийде до нас під знаком Синього Коня, який схвалює щедрість, доброту і достаток. Новорічний стіл має ломитися від частувань, тому не варто економити на святкових стравах, щоб і весь наступний рік не відчувати злиднів.

Щоб задобрити Коня, в центрі столу обов'язково постав його улюблені частування: посудинку з вівсом, яблуками, морквою, вівсяним печивом та іншими солодощами.

Якщо в Новий рік тобі дістанеться остання чарка вина чи горілки, поспішай загадати бажання - воно збудеться.
Прикмета свідчить, що якщо на новорічному столі не буде солі і хліба, то весь рік не буде і благополуччя в сім'ї.
Сервіруючи святковий стіл, не забудь перев'язати всі ножі та виделки стрічками, щоб у новому році твоя родина жила дружно.

Прикмети на Новий Рік 2014 - одяг і прикраси

За народними прикметами, Новий рік слід зустрічати в новому одязі - тоді рік буде вдалим і щасливим.
Зовсім не обов'язково вбиратися в обновки з голови до ніг. Досить обмежитися однією деталлю туалету, наприклад, мереживною білизною. Головне, щоб ця річ була дорогою, і ти не одягала її раніше.

Синій дерев'яний Кінь полюбляє свої відтінки і кольори: блакитний, синій, зелений, коричневий і чорний. Враховуй це, обираючи вбрання для себе, а також прикрашаючи свою оселю. В якості прикрас та елементів декору будуть доречними різноманітні підківки і зображення коней.

Прикмети на Новий Рік 2014 - борги й образи

Поганою прикметою є позичати або віддавати борги у святковий день - весь рік будеш боржником. Але також не можна залишатися на свята з порожнім гаманцем.

Це стосується не тільки грошей і речей, але також "духовних" боргів - якщо ти когось образила або сама тримаєш зло - постарайся у всіх попросити вибачення і простити своїх кривдників.

Тому входити в Новий рік потрібно з легкою душею, і якщо ти комусь щось винна, то поверни борги завчасно перед святом.
Якщо ти святкуєш Новий рік одна, то і весь рік ризикуєш прожити на самоті. Новий рік слід зустрічати з рідними та близькими.

У новорічну ніч не можна відмовляти тому, хто постукає у твій дім. Жебракові слід подати, а бродячого собаку або кішку потрібно пустити в дім і залишити у себе - це гарний знак долі. Проганяючи тварину, ти проганяєш своє щастя.

Прикмети на Новий Рік 2014 - прибирання

Звичайно ж, зустрічати Новий рік потрібно з чистими думками і в прибраному будинку. Наприкінці року, що минає, подумки підведи підсумки, проаналізуй і згадай все хороше і погане, що з тобою сталося. Постарайся не повторювати своїх помилок.

За тиждень до Нового Року влаштуй генеральне прибирання: вичисти всі таємні куточки свого житла, позбудься старих і непотрібних речей, помий вікна, кухню, санвузол, всюди наведи порядок.

А перед самим святом лише освіжи квартиру, але не підмітай, щоб не вимести благополуччя віником.

http://lady.tochka.net/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини