Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:02:14

День святителя Миколая Чудотворця

19.12.2013   07:53Агенцiя

19 грудня Російська Православна Церква відзначає День святителя Миколая Чудотворця. Святитель Миколай вважається покровителем мандрівників та мореплавців. І є одним з найбільш шанованих святих у православному світі.

Святитель Миколай, який жив в 3-4 століттях, прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколою Угодником. Святитель Миколай вважався «всіх предстатель і заступником, всіх скорботних розрадником, всіх сущих в бідах притулком, благочестя стовпом, вірних поборником». Християни вірять, що і сьогодні він робить безліч чудес на допомогу тих, що моляться йому людям.

Здійснюючи паломництво в Єрусалим, Микола Чудотворець на прохання зневірених подорожніх молитвою заспокоїв розбурхане море. Утримавши меч ката, святий Миколай врятував від смерті трьох людей, невинно засуджених корисливим градоначальником.

Святитель НіколайОбращалісь до нього не тільки віруючі, але і язичники, і святитель відгукувався своєю незмінною чудний допомогою всім, які шукали її. У спасаємось ним від тілесних бід він порушував каяття в гріхах і бажання виправити своє життя.

За своє земне життя він зробив таку безліч добрих справ на славу Божу, що їх не перерахувати, але серед них є одне, яке відноситься до числа чеснот і до того, що слугувало підставою їх вчинення, що рухало святителя на подвиг, — його віра, дивовижна, сильна, ревна.

Святитель Микола помер у середині 4 століття в глибокій старості. За церковним переданням, мощі святого збереглися нетлінними і виділяли чудове миро, від якого зцілилось безліч людей. У 1087 році мощі Миколи Угодника були перенесені в італійське місто Бар (Барі), де знаходяться і понині.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини