Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:16:42

10 несподіваних речей, які можна купити в автоматі

15.09.2013   15:54Агенцiя

Нам всім знайомі автомати, в яких продаються соки, закуски або гаряча кава – їх можна зустріти на міських вулицях або на роботі. Але останні досягнення в галузі технологій, спираючись на велику кількість нових ідей, сповіщають про прихід нової ери торгових автоматів.

Роздрібні торговці зрозуміли, що практично все, що може бути продано за допомогою машини, економить витрати на робочу силу. Тож тепер, завдяки деяким винаходам, автомати продають не тільки продукти, але і послуги. Деякі з нових концепцій для торгових автоматів можна назвати блискучим. А деякі просто дивними.

1. Ванночки для собачок

Миття собаки більше не є важкою брудною роботою, яку колись доводилося робити вручну. Це стало можливим завдяки французькому підприємцю Ромену Жаррі, винахіднику автомата «Догматик» (Dog-O-Matic): машина допоможе вам повністю відмити вашого пса - шампунь і ніжні струмені води вимиють його, а в кінці вашого вихованця чекає сушка теплим повітрям.

Якщо ви готові заплатити 25 євро, то можете відкрити розсувні двері, посадити собаку у ванну, і нехай машина робить всю брудну роботу. Весь процес займе близько півгодини  - 5 хв безпосередньо на миття і ще 25 хв на сушку.

А якщо ваша собачка побоюється купатися, то винахідник каже, що більшість собак зазвичай через кілька хвилин заспокоюються. Крім того, у вас завжди є можливість відкрити дверцята і витягнути з ванної вашого вихованця, якщо справа піде не так.

2. Швидке весілля

Хочете вийти заміж або одружитися, але так щоб це було не зовсім ... по закону? Скажімо, просто для задоволення? Що ж, компанія «Concept Shed» надасть вам таку можливість. Автомат «AutoWed» пропонує вам зіграти ваше весілля: в комплекті надаються голосові підказки, пара обручок і навіть друковане свідоцтво про реєстрацію шлюбу. Просто підійдіть до автомата, наберіть ваші імена на клавіатурі, і все - можете насолоджуватися сімейним щастям.

Перший прототип автомата знаходиться в музеї штату Мічиган. Цей автомат - весела безпечна альтернатива реальному шлюбному договору, який, до речі, часто включає в себе депресію, аліменти і втрату житла.

3. Живий омар

Ви готові до нових торгових автоматів ? На зразок тих, які ви напевно бачили в супермаркетах: кидаєте монетку і за допомогою «клішні» витягаєте іграшку. Ми от все ще чекаємо, коли ж у них почнуть класти підпільні годинник "Rolex" або ключі від «Lamborghini». Прогрес - то в наявності, тільки він чомусь почався з продажу живих омарів.

Знайомтеся: автомат «The Lobster Zone» дуже схожий на вже знайомий вам автомат з іграшками, але в якості призу ви замість плюшевого ведмедика отримуєте живого омара. До послуг клієнтів - акваріум з морською водою, зроблений з подвійних надміцних стекол, а для занурення у воду використовується пневматична «клішня».

Ціна відносно невелика - шанс виловити омара коштує $ 10 . Є тільки одне але: «клішня» автомата виконана у вигляді клішні все того ж омара.

4. Запчастини для велосипеда

Уявіть: ви з приятелем катаєтеся по нічному місту на велосипедах з благою метою - скинути калорії, отримані завдяки з'їдене за обідом гамбургер. Велосипед одного ламається, але тут ви помічаєте за рогом торговий автомат «Bike Fixtation».

Цей автомат пропонує різні запчастини для велосипедів. У ньому є автокамери, ремонтні набори, велосипедні замки, а також всі види інструментів, необхідних для лагодження велосипеда - колесо на велосипеді вашого друга можна замінити в найкоротші терміни, за умови, що він не забув вдома гроші.

5. Гаряча піца

Доставка піци може зайняти годину або більше, але завдяки автомату «Піца Давай» ви можете отримати найсвіжішу піцу з обраних вами інгредієнтів за кілька хвилин. Реклама автомата говорить: «„Let’s Pizza“ - це єдиний торговий автомат, здатний створити піцу прямо на місці з найсвіжіших інгредієнтів. Незалежно від того, чи хочете ви «Маргариту» або пепероні, з шинкою або беконом, з помідорами або без, наша піца буде смачним і здоровим продуктом».

Автомат містить достатньо запасів борошна і помідорів для 100 піц і має вбудовану духовку для випічки піци. Також у нього вбудована камера спостереження для запобігання вандалізму.

6. Завивка волосся

Дівчата, які по декілька годин завивають волосся перед дзеркалом, а потім виходять з будинку і виявляють, що волосся з якоїсь причини знову розпрямилися, ймовірно, оцінять цей автомат по достоїнству. Він пропонує скористатися плойкою прямо на вулиці. Завдяки постійному нагріванню керамічний інструмент залишається стерильним, гарантуючи, що ви не залишитеся в кінцевому підсумку з вошами останнього клієнта.

Якщо компанія просунеться на ринок, то незабаром такі автомати з'являться в жіночих клубах, барах, тренажерних залах і торгових центрах.

7. Золоті злитки

Якщо вам пощастить опинитися в чужій країні, де золото є основною валютою, вам не доведеться ловити найближчого багатія з метою забрати його 24-каратний зуб - і все завдяки автомату «Gold To Go»: автомат приймає кредитні картки, а натомість видає грошовий еквівалент в золоті. У середньому клієнт витрачає на це близько 400 євро.

У США вже є два таких автомата: у Нью-Йорку та Лас-Вегасі. Також ці автомати є у місті Дубаї, Лісабоні і Абу-Дабі.

8. Дитячі товари

Компанія «Торговий Happy Baby» випустила умовно - корисну лінію торговельних автоматів для батьків немовлят і дітей ясельного віку. Забули вдома запасний підгузок? Не проблема! Просто вставте в автомат вашу кредитну карту. Серветки, дитяче харчування і присипку що, теж забули? Автомат і їх вам надасть. Можна купити також іграшки і все необхідне для дитини.

9. Книги з автомату

 «Espresso Book Machine» дозволяє вибрати книгу з великого списку назв і якісно друкує її для вас прямо на місці. Автори навіть можуть завантажити в неї копію свого рукопису в форматі pdf і моментально отримати переплетений примірник своєї роботи.

Для затятих читачів надано більше семи мільйонів опублікованих книг. Оскільки друк займає всього кілька хвилин, автомат може посприяти підтримці попиту на паперові книги в епоху цифрових технологій. У США, наприклад, зараз працює близько 70 -ти таких автоматів, розташовуються вони в основному в бібліотеках, університетах і книгарнях.

10. Обмін товарів

Автомат з «Swap-O-Matic» об'єднує безліч людей для спільної користі. Ось як це працює: ви приносите речі, які стали непотрібними, до автомата, потім машина оцінює річ і дає вам певну кількість балів за одиницю пожертвування, і пізніше ви зможете використовувати ці бали для того, щоб купити річ, пожертвувану кимось іншим. Це екологічно чиста концепція, яка сприяє утилізації непотрібних речей, але з передплатою.
Виробник заявляє: «Завдяки силі дизайну і технологій ми взяли щось позачасове, але просте - обмін - і перетворили його на гру, що запам’ятовується».

publy.ru

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини