Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:26:21

10 важливих справ, які треба встигнути зробити до закінчення Великого Посту

21.04.2013   11:29Агенцiя

Залишився один тиждень Великого Посту: наступний за ним - Страсний - це той тиждень, до якого ми так довго готувалися, і який весь буде присвячений спогаду Хресної дороги Спасителя до Голгофи і Воскресінню

Піст як завжди пролітає непомітно, тому перед його завершенням потрібно зупинитися і вирватися з потоку суєти, який поглинає наші сили і забирає час, щоб встигнути виконати хоча б частину з того, що ми планували. У ці останні дні посту потрібно мобілізуватися. Список справ, які потрібно завершити до закінчення посту, може бути, наприклад, таким.

1. Усередно помолитися, щоб Господь дав побачити свої гріхи. Підготуватися до докладної сповіді і просити духівника знайти час її прийняти.

2. Сходити на Літургію Передосвячених Дарів, яка служиться в середу і п'ятницю, і причаститися на ній.

3. Почати читати ранкове і вечірнє молитовне правило повністю або хоча б трохи розширити своє молитовне правило. Або постановити молитися з більшою увагою, ніж зазвичай.

4. Прочитати хоча б одне Євангеліє. Під час Великого Посту віруючі намагаються перечитувати всі чотири Євангелія, але якщо не вийшло, то хоча б одне потрібно встигнути перечитати.

5. Доробити невідкладні справи, які ми відкладали й відкладали, щоб звільнити Великий четвер і Велику п'ятницю на Страсному тижні.

6. Відвідати родичів і приділити увагу домашнім - хоча б просто без поспіху і з любов'ю поспілкуватися з ними і вислухати їх.

7. Виконати одну давню обіцянку, що обіцяєш багато тижнів і все відкладаєш.

8. Обмежити своє інтернет-спілкування - силою волі, або спеціальними програмами, контролюючими час на певному сайті - мінімізувати хоча б на ці два тижні своє перебування в соціальних мережах та інтернет-щоденниках.

9. Попросити вибачення і примиритися з тими, кого образив давно або недавно.

10. Взяти участь в якій-небудь справі милосердя - хоча б і посильною сумою або невеликим часом - головне - зробити перший крок до того, кому погано, і хто потребує нашої допомоги.

http://kyrios.org.ua

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини