Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:03:49

Застраховані особи чернігівщини та члені їх сімей вже отримують путівки Фонду

14.02.2013   10:46Агенцiя

У рамках реалізації програми Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо відновлення здоров'я застрахованих осіб і членів їх сімей, з січня поточного року, розпочато санаторно - курортне та відновлювальне лікування.

Загальна кількість путівок по відділенню на I квартал - 732 (на суму 4,1 млн. грн.), у тому числі, для санаторно - курортного лікування дорослих - 652, для лікування дитини у супроводі дорослого - 70, до відділень реабілітації санаторно - курортних закладів - 10.

В наявності є путівки на курорти Трускавця - 116, Криму - 131, Закарпаття - 40, Хмільнику - 29, Прикарпаття - 39, Одеси - 52, Миргороду - 33, Приазов'я - 33 та інші. До санаторію "Остреч" (м. Мена) передбачено 109 путівок.

За профілями захворювання найбільша кількість путівок для лікування органів травлення - 224, нервової системи - 137, органів опору та руху - 125, дихання - 73, кровообігу - 84. Водночас у санаторних закладах є можливість пролікувати захворювання органів зору, обміну речовин та урологічні.

Путівки у відділення відновлювального лікування санаторно - курортних закладів розподілені: обласному кардіологічному диспансеру - 5, обласній лікарні - 4, обласній дитячій лікарні - 1.

Застрахованим особам вже видано майже 600 путівок до оздоровниць Трускавця, Миргорода, Закарпаття, Криму тощо.

Отримати санаторно - курортне лікування можуть застраховані особи (наймані працівники), а саме: фізичні особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, або у фізичної особи за умови сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, а також добровільно застраховані особи, які сплачують єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, у тому числі з тимчасової втрати працездатності.

Для отримання путівки застрахованій особі треба звернутися у комісію із соціального страхування свого підприємства, установи, організації (уповноваженого)  із заявою і медичною довідкою форми 070/о, яку має видати лікарсько консультаційна комісія лікувального закладу.
Заявка страхувальника про виділення путівок, яка подається до міжрайонних, Чернігівської міської виконавчих дирекцій обласного відділення Фонду (за місцем його реєстрації), формується на підставі заяв застрахованих осіб за наявності медичних показань.

Путівки видаються за основним місцем роботи застрахованої особи в період відпустки з частковою оплатою їх вартості. Сьогодні часткова оплата застрахованої особи за отриману путівку становить: у двомісний номер - 20% її вартості; для лікування дитини в супроводі дорослого - в розмірі 15% її вартості; для лікування двох дітей в супроводі дорослого - в розмірі 10% її вартості.

Додаткову інформацію щодо санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей можна отримати в міжрайонних, Чернігівській міській виконавчих дирекціях.

                  
Прес - служба виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.