Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:29:02

Бути красивою: 8 правил на кожен день

10.02.2013   16:15Агенцiя

Багатьом дівчаткам в юності мамині поради здавалися заборонами, які необхідно було порушити. Через роки, дівчатка зрозуміли, що мама все ж була права. Давайте згадаємо найчастіші "мамині поради" і розберемося, чому важливо було їх дотримуватися.

Їж кашу на сніданок
Каша зранку - найкорисніша їжа, особливо, якщо ця каша гречана, пшонна чи вівсяна. Співати дифірамби вівсянці почали ще в глибоку давнину. І було за що: вівсяне зерно містить 40-55% крохмалю, 10-14% білкових речовин, 5-8% жиру, 8% білків, вітаміни В1, В2, В4, К, солі калію, фосфору, заліза, хрому, марганцю , цинку, йоду, нікотинову і пантотенову кислоти. Знайомий усім "Геркулес" багатий сіркою, що дуже важливо для нормальної роботи нервової системи і кровотворення, росту і зміцнення нігтів, волосся, хрящів та кісток. Кремній, знайдений у вівсі також сприятливий для здоров'я волосся. У рослинних білках вівса присутні незамінні жирні амінокислоти: триптофан і лізин.
Вівсянку від інших злакових культур вигідно відрізняє великий зміст біотину - вітаміну Н, активного учасника обміну холестерину, амінокислот і білків. Достатня присутність Вітаміну Н добре позначається на стані шкіри.

Пий більше води
Сьогодні вже ні для кого не секрет, що від водного балансу в організмі залежить не тільки гарне самопочуття, але, як виявилося, і стан шкіри. Для того, щоб шкіра довше залишалася молодою, гладкою і еластичною, необхідно випивати не менше 1.5 літрів чистої води в день. Вона очищає організм від токсинів, а також бере участь у багатьох обмінних процесах, в тому числі в засвоєнні водорозчинних вітамінів.

Курити шкідливо!
Куріння позначається не тільки на зовнішності, але і на здоров'я всього організму в цілому. Всього лише одна-єдина затяжка приносить в організм близько 100 трильйонів вільних радикалів. Нікотин небезпечний для серця, мозку і кровоносних судин, які звужуються і ускладнюють проникнення кисню в тканини і органи. Зрозуміло, куріння відображається і на шкірі. Вона швидше старіє, втрачає пружність і здоровий колір, на ній з'являються зморшки.

Умивайся на ніч
Умиватися вміють все - процедура ця вкрай проста. Вранці та ввечері необхідно очищати шкіру. Особливо ретельно це потрібно робити перед сном: саме вночі запускаються відновні процеси в шкірі, тому дуже важливо, щоб вона була вільна від пилу, бруду та залишків макіяжу. До речі сказати, лягати спати "при повному макіяжі" вкрай шкідливо. Тому як би ти не втомилася, макіяж необхідно змивати на ніч.

Не чіпай обличчя руками
Торкатися обличчя руками протягом дня - вкрай шкідлива звичка. На руках скупчується безліч бактерій, які, потрапляючи на поверхню шкіри обличчя, можу викликати запалення. Вам потрібні ці прикрі висипання? Якщо ні, намагайтеся не доторкатися зайвий раз до обличчя. Особливо немитими руками. Як би банально не звучало цей пункт, але косметологи запевняють, що ця погана звичка часто псує зовнішній вигляд шкіри.

Не видавлювати прищі
Видавлювати прищики шкідливо і небезпечно. По-перше, тому, що можна рознести інфекцію по всій поверхні шкіри. В результаті подібного "рукоприкладства" на обличчі можуть залишитися рубці, які потім буде вкрай складно видалити. Крім того, лікарі запевняють, що видавлювати прищі в зоні носогубного трикутника просто небезпечно для життя. Саме в цій зоні зосереджена величезна кількість капілярів та вен. Будь-яка інфекція, що потрапила в кров в цьому місці, може потрапити безпосередньо в мозок. Самі розумієте, вкрай небезпечне сусідство ...

Носи панаму влітку
У спекотні дні головний убір не тільки здатний уберегти організм і головний мозок від перегріву, він також захищає волосся від шкідливого впливу ультрафіолету. Як відомо, сонце пересушує волосся, роблячи їх сухими і ламкими. Крім того, воно сприяє вицвітання штучного барвника, а це значить, фарбуватися доведеться рідше. Від усіх цих бід здатен уберегти капелюх або бейсболка.

Лягай спати раніше
Чому говорять, що "одна година сну до 12 ночі дорівнює двом годинам сну після 12"? А косметологи називають сон в ці години "сном краси"? Все тому, що приблизно з 22.00 в організмі починаються регенераційні процеси. Відновлюються пошкоджені тканини і клітини. Сон - головний засіб для відновлення шкіри після ультрафіолетового опромінення та для запобігання її запалення. Під час сну організм виробляє більше білка, який є будівельним матеріалом для усіх клітин, м'язів і волосся.

http://u-news.org.ua

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини