Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:17:51

Мед та кориця корисні для здоров'я і фігури

03.02.2013   15:23Агенцiя

Кориця - найпопулярніша в китайській медицині спеція, а в індійській медицині вона цінується на рівні з імбиром і точно так само вважається універсальним засобом від багатьох хвороб.

Мед та кориця корисні для здоров'я і фігури

Мед та кориця корисні для здоров'я і фігури

З глибокої давнини на Цейлоні, в Індії, Китаї, Бразилії та інших теплих країнах вирощуються плантації коричних дерев і чагарників. Коли настає сезон збору, мідними ножами зрізують спочатку верхній грубий шар кори, а потім знімають ніжну, тонку і ароматну внутрішню кору. Її розрізають на шматочки приблизно 10-15 см завдовжки, сортують і сушать. При висушуванні тонка кора сама згортається в крихкі трубочки, які легко розтираються навіть пальцями. Так отримують палички кориці - однієї з найпопулярніших у світі прянощів.

Цікаво, що кориця - одна з небагатьох спецій, які широко використовуються в дієтичному харчуванні при захворюваннях печінки, жовчного міхура, нирок і серцево-судинної системи. Вона сприяє травленню і підвищує апетит, її рекомендують при безсольовій дієті.

Включення її в дієту при інсулінозалежному діабеті дозволяє знизити дозу інсуліну! Згідно з вченням аюрведи, кориця гармонізує циркуляцію крові і сприяє зміцненню організму. Особливо ж підходить в цій якості людям зі слабкою астенічною конституцією.

У китайській медицині вважається, що кориця дає тепло, додаючи енергії шлунку і селезінці, печінці і ниркам, судинах і крові. Вона розслаблює і одночасно тонізує м'язи матки, позбавляючи від сильних менструальних болів і спазмів. Але, з тієї ж причини вагітним протипоказана. Кориця була на перших місцях у списку продуктів, які рекомендував Авіценна для підвищення потенції у чоловіків. А в даний час займає гідне місце в зборах для лікування неврозів, депресивних станів, розсіяного склерозу і постинсультного стану.

До слова, при схильності до кровотеч, а також при підготовці до планових операцій корицю забороняють до вживання через те, що вона перешкоджає згортанню крові.

Зате паразитам її запах не до вподоби. Кориця славиться і своєю протигрибковою дією.

Якщо щодня їсти на сніданок хліб, намазаний замість джему пастою з меду і меленої кориці, це знижує рівень холестерину і рятує людину від інфаркту, в тому числі - повторного. У будинках престарілих в США і Канаді давно взяли на озброєння цей найпростіший рецепт, за допомогою якого поліпшується стан вен і артерій, зміцнюються серцеві м'язи.

А недавні дослідження довели, що вміст цукру в меді зовсім не шкідливий, швидше корисний для підтримки сил, а його поєднання з корицею в рівних пропорціях покращує пам'ять і координацію рухів у людей похилого віку. Доктор Мілтон, який їх проводив, довів, що потрібна всього лише чайна ложка такої суміші на склянку води вранці натщесерце і повторення прийому о 15:00, щоб вже через кілька днів ці поліпшення стали помітні, як кажуть, неозброєним оком.

Наведемо і кілька корисних рецептів.

При переохолодженні, грипозних станах пийте гаряче вино з додаванням цукру або меду і кориці. Або приготуйте собі лікувальний напій: 1 ст.л. меду, сік половини лимона, щіпка кориці і бутон гвоздики на 200 мл води, довести до кипіння і настоювати 20 хвилин.

Для профілактики грипу заваріть 1/3 ч.л. кориці склянкою окропу, додайте дрібку чорного меленого перцю і пийте з медом по 1 ст.л. кожні 3-4 години.

При застуді приймайте 1 ст.л. теплого меду з 1/3 ч.л. кориці 3 рази на день.

Запалення сечового міхура: щоб убити мікробів у сечовому міхурі, досить розмішати в склянці теплої води 2 ст.л. меду і 1 ч.л. кориці і випити.

При нетравленні шлунка: кориця, посипана на 2 ст.л. меду, якщо прийняти це перед їжею, підвищує кислотність і допомагає перетравлювати саму важку їжу.

Метеоризм: згідно з дослідженнями в Японії та Індії доведено, що мед з корицею зменшують газоутворення і здуття живота.

Виразка шлунка: ця "солодка парочка" знімає біль і заліковує виразки в шлунку.

Втрата слуху: щодня вранці і ввечері приймайте мед з корицею в рівних пропорціях.

Запах з рота: жителі Південної Америки першою справою з ранку полощуть горло гарячим розчином меду з корицею, щоб зберегти приємний запах у роті на цілий день.

Зубний біль: суміш з 1 ч.л. кориці і 5 ч.л. меду накласти на хворий зуб і повторювати кілька разів, поки біль не пройде.

Випадання волосся: змащуйте коріння волосся пастою з 1 ст.л. меду і 1 ч.л. кориці, розведених підігрітим оливковим маслом. Через 15 хвилин можна помити голову. Результат помітний після 5 процедур.

Шкірні інфекції: суміш меду і кориці в рівних пропорціях при нанесенні на шкіру лікує екзему, грибок і всі інші види шкірних інфекцій.

При запаленнях шкіри: нанести перед сном маску з 3 ст.л. меду і 1 ч.л. кориці, залишити на ніч, вранці змити. Через два тижні шкіра повинна повністю очиститися. До речі, такі маски покращують кровообіг і додають рум'янець блідій шкірі обличчя.

Укуси комах: 1 частина меду на 2 частини води з додаванням 1 ч.л. кориці повільно втирайте в сверблячих ділянку - свербіж проходить через 1-2 хвилини.

І, наостанок, чай з медом і корицею затримує настання старості: 1 ч.л. кориці на 3 склянки окропу, злегка охолодити, розмішати 4 ст.л. меду і пити по 50 мл 4 рази на день, щоб якомога довше зберегти молодість шкіри і всіх внутрішніх органів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини