Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:38:41

16 січня – День Беркута

16.01.2013   07:50Агенцiя

Загони міліції особливого призначення в Україні, які ми знаємо зараз як Беркут, були створені у відповідь на виклики, які виникли ще в роки радянської перебудови.

Зростаюча напруженість і агресія, мобілізація і цинізм злочинного середовища змусили владу вдатися до адекватних заходів і 3-го жовтня 1988-го року, у відповідності з наказом Міністерства Внутрішніх Справ СРСР № 0206 вперше в історії нашої держави були створені спеціальні загони, які увійшли до складу правоохоронних органів і на яких була покладена особливо небезпечна місія. Вже 5-го грудня 1988-го року в Українській союзній республіці за системою МВС було віддано вказівку про належну організацію цих загонів і відповідні підрозділи були сформовані в Київській столиці, а також у Львові, Дніпропетровську, Одесі та Донецьку.

Ці загони міліції стали відповіддю у боротьбі зі злочинністю в значних масштабах, де інші органи правопорядку в поодинці впоратися були просто не в змозі і стали надійною підтримкою для всіх правоохоронних органів, здійснюючи справжнє бойове прикриття, зупиняючи озброєних злочинців нестримною силою. На ці загони були покладені функції штурму будівель і споруд, захоплених бандитами і терористами, звільнення заручників, і багато іншого, що вимагає максимальних зусиль і особливої бойової і тактичної підготовки.

З набуттям незалежності України підрозділи ОМОН, які довели свій високий професіоналізм і спроможність, Наказом МВС України від 16-го січня 1992-го року були реорганізовані в підрозділи “Беркут”.

Професіоналізм, властивий підрозділам Беркут дозволяє сказати ствердно – ці загони найбільш мобільні в усіх відношеннях. Вони добре підготовлені до критичних моментів і готові діяти в умовах будь-яких надзвичайних ситуацій, коли потрібно зупинити і затримати озброєних злочинців, забезпечити правопорядок в зонах стихійних катастроф і лих. Їх використовують для припинення найнебезпечніших видів злочинів, включаючи масові безлади і групові хуліганські прояви. Вони здійснюють якісне прикриття інших органів міліції при припиненні резонансних злочинів.

Робота органів правопорядку завжди була небезпечна і важка. Не рідко працівникам міліції доводиться ризикувати не тільки своїм здоров’ям, а й життям заради того, щоб ми з вами могли спокійно і безпечно жити і ходити по вулицях. За даними офіційної статистики серед загиблих міліціонерів – велика частина саме працівників загонів міліції особливого призначення.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.