Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:12:51

РНБО України ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, за виключенням Донецької та Луганської областей

23.02.2022   14:56Агенцiя

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у середу під головуванням Президента України Володимира Зеленського ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, за виключенням Донецької та Луганської областей, де триває Операція об’єднаних сил.

Про це повідомив на брифінгу по завершенні засідання Секретар РНБО України Олексій Данілов, нагадавши, що це рішення має затвердити Верховна Рада України.

О. Данілов уточнив, що у Донецькій та Луганській областях відповідно до наказу з квітня 2018 року триває операція Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

За словами Секретаря РНБО, запрацюють обласні комісії, до складу яких увійдуть представники органів державної та місцевої влади, і залежно від ситуації вони будуть ухвалювати рішення про необхідні заходи безпеки, передбачені режимом надзвичайного стану.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості запровадження воєнного стану, О. Данілов зазначив: «Ми чітко усвідомлюємо всі процеси, які відбуваються в РФ і Білорусі, і у разі вторгнення РФ до України одразу буде введено воєнний стан».

Секретар РНБО також заявив, що у разі атаки на Київ або на будь-яке інше місто «відсіч буде дана миттєво». «Ми усвідомлюємо ризики, які йдуть від Російської Федерації. Наше військо готово до відсічі, - підкреслив він. – Не має значення, яке саме місто може піддатися нападу з боку РФ. Ми до цього готові та робимо все, щоб цього не сталося».

О. Данілов додав, що засідання РНБО залишається відкритим, всі керівники органів державної влади працюють на робочих місцях і готові за необхідності зібратися у будь-який момент.

До теми: брифінг голови Чернігівської ОДА В'ячеслава Чауса щодо введення надзвичайного стану на території області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.