Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:43:58

Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період

23.02.2022   14:53Агенцiя

Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України підписав Наказ про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Це надасть можливість оперативно здійснити доукомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань за рішенням Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України шляхом призову громадян України, зарахованих до військового оперативного резерву, на військову службу без необхідності оголошувати чергову мобілізацію в державі.

Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Йдеться як офіцерський, так і сержантський та рядовий склад. Призов розпочнеться відсьогодні із максимальним терміном служби 1 рік.

Резервісти оперативного резерву проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві. Йдеться, насамперед, про осіб, які мають бойовий досвід та колишніх військовослужбовців.

Кожен резервіст отримає всі передбачені предмети речового забезпечення та екіпірування. Резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись у свої військові частини або до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку. Після отримання виклику, резервіст уже в той же день зможе прибути в частину і негайно приступити до виконання завдань.

Водночас будуть готуватися і надаватися відповідні документи, які підтверджуватимуть для роботодавця та інших органів призов резервіста на військову службу.

За призваними резервістами, згідно із Законом України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата. Резервісти обов’язково отримують грошову виплату, розмір якої залежить від військового звання (відповідного коефіцієнту) та прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб станом на 1 січня календарного року, одноразове грошове заохочення. Крім того, за кожний день перебування на зборах, враховуючи час перебування в дорозі від територіального центру комплектування та соціальної підтримки до місця проведення зборів і назад, їм виплачуються добові.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Довідково

- Резервісти оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.

- Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку дозволяє протягом доби призвати резервістів на військову службу в особливий період без оголошення мобілізації. Право оголосити про такий призов має Президент України — Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини