Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:03:08

Про законодавство та нагальні потреби — на зустрічі із заступником Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексієм Ілляшенком

16.02.2022   15:37Агенцiя

Заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко сьогодні в Чернігівській ОДА зустрівся з ветеранами війни, членами їхніх родин та сім’ями загиблих воїнів.

До діалогу долучилися й заступник директора Директорату соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Руслан Кучук та заступник голови ОДА Дмитро Синенко.

Мова йшла, зокрема, про чинні норми та законопроєкти, які мають на меті поліпшити життя зазначених категорій населення.

– Є ініціатива кожні п’ять років робити комплексний огляд законодавства. Адже зараз ми бачимо, що чимало нормативно-правових актів дублюють функціонал, а багато чого важливого не знайшло відображення у регуляторних документах, – наголосив Олексій Ілляшенко. — Держава має оперативно реагувати на виклики.

Принагідно заступник Міністра ознайомив присутніх з новими можливостями, які з’явилися цьогоріч. Так, запрацював Український ветеранський фонд, що значно розширить можливості фінансування ветеранських програм та допоможе воїнам інтегруватися у мирне життя.

Добре зарекомендував себе пілотний проєкт зі створення Консультативних центрів підтримки ветеранів, що був реалізований у Миколаївській, Одеській, Херсонській областях. У планах — його масштабувати.

Днями Верховна Рада ухвалила проєкт Закону №5526, у якому уточнено визначення «спорт ветеранів війни» та приведено його у відповідність до Закону України «Про фізичну культуру і спорт». Нагадаємо, що ветеранський спорт – це одна зі складових адаптації бійців у суспільстві та мирному житті. А спортивні змагання – не тільки інструмент реабілітації, а й можливість побудувати якісну комунікацію серед захисників, розширити коло залучених до реалізації ветеранської політики у громадах.

Руслан Кучук зосередив увагу на організації пільгового проїзду, забезпеченні житлом та реалізації прав у земельних відносинах.

Представників громадськості цікавив механізм надання психологічної реабілітації не лише для ветеранів війни, членів їхніх родин, а й для сімей загиблих.

Голова ГО «Єдина Родина Чернігівщини» Микола Шанський вкотре підняв питання чіткого визначення в законодавстві поняття «члени родин загиблих» та окреслення додаткових можливостей для них.

— Символічно, що саме в День єднання ми зібралися в цій залі. Адже саме об’єднавшись ми зможемо вирішити все, — зауважив Олексій Ілляшенко.

Довідково. На обліку в органах соцзахисту населення Чернігівської області станом на 1 лютого поточного року  перебували 535 осіб з інвалідністю внаслідок війни із числа учасників АТО/ООС, 13 265 учасників бойових дій, 29 учасників війни та 404 члени сімей загиблих учасників АТО/ООС.

Починаючи з 2019 року в області діє Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих (зниклих безвісти) в Афганістані при виконанні інтернаціонального обов’язку, у Чернігівській області на 2019 – 2023 роки.

У 2021 році на її реалізацію спрямовано 6,1 млн гривень. На 2022 рік передбачено 7,3 млн гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.