Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:56:02

Чернігівська область – у трійці лідерів з децентралізації

16.08.2018   08:56Агенцiя

За загальним рейтинговим показником щомісячного моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, що здійснює Мінрегіон, Чернігівщина покращила свої позиції і наразі вже посідає третю сходинку.

У тому числі, має 2 місце за відсотком населення ОТГ до загальної кількості населення, четверте – по двох показниках: покриття громадами площі області, а також кількість ОТГ.

Нагадаємо, що в області вже функціонують 37 об’єднаних територіальних громад, у п’яти ОТГ мають відбутися перші вибори голів громад та місцевих депутатів.

Усього ж в Україні на призначення Центральною виборчою комісією дати проведення перших виборів чекають 98 ОТГ.

– Чотири роки країна йде шляхом децентралізації. І лише зараз ці громади включаються в реформу. Зрозуміло, як нелегко їм було, бо довелося долати сумніви, внутрішній і зовнішній супротив. Дуже важливо, щоб на завершальному етапі ніщо не завадило громадам почати нарешті робити зміни. На них чекають майже 900 тисяч людей, що мешкають у цих 98 ОТГ, – так прокоментував дані моніторингу перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода та зауважив, що 116 районів із 490 (не враховуючи 25 окупованих районів) досі не беруть участі в процесі добровільного об’єднання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини