Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:54:43

Виконком погодив Комплексну міську програму "Здоров’я чернігівців" на 2018 -2021 роки

10.08.2018   09:46Агенцiя

Програма розроблена для поліпшення демографічної ситуації, збереження і зміцнення здоров’я населення міста, підвищення ефективності медико-санітарної допомоги, забезпечення соціальної справедливості і прав громадян на охорону здоров’я, поширення стандартів здорового способу життя та забезпечення доступу мешканців до якісних медичних послуг.

Серед основних завдань програми:
- створення в місті якісної системи медичної допомоги, зосередженої на пацієнтові;
- збереження здоров’я чернігівців, якості та тривалості їх життя;
- формування єдиного медичного простору;
- підвищення задоволеності населення міста шляхом застосування електронного управління чергою через запровадження он-лайн доступу до «електронного кабінету пацієнта»;
- проведення профілактичних заходів, спрямованих на збереження здоров’я;
- підвищення усвідомлення цінності здоров’я та відповідальності серед молоді та дорослого населення за власне здоров’я.

Реалізація перерахованих заходві здійснюватиметься за рахунок коштів державного, міського бюджетів та інших, не заборонених законодавством джерел. Обсяги фінансування програми з бюджету міста буде визначатися щороку, виходячи з конкретних завдань та наявності коштів, з урахуванням розподілу коштів з бюджетів різних рівнів.

Програма буде винесена на розгляд та затвердження чергове пленарне засідання міської ради. Перед сесією її будуть розглядати постійні депутатські комісії.

Серед найкорисніших заходів програми для містян будуть:
- впровадження медичної інформаційної системи E-Health;
- забезпечення медикаментами (відповідно до Національного переліку основних лікарських засобів) та виробами медичного призначення для надання гарантованого державою обсягу безоплатної медичної допомоги громадянам;
- придбання медичного обладнання для забезпечення лікувально-діагностичного процесу на сучасному рівні;
- забезпечення діяльності відокремлених лікарських амбулаторій у віддалених районах міста;
- створення електронного реєстру;
- організація та забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки;
- придбання обладнання, комп'ютерів та оргтехніки;
- оновлення санітарного транспорту.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини