Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:39:17

За результатми роботи постійних комісій та президії облради депутати рекордно швидко затвердили порядок денний чергової сесії

23.05.2018   18:30Агенцiя

У переддень проведення тринадцятої сесії обласної ради сьомого скликання, 23 травня, депутати традиційно зібралися на засідання постійних комісій та президії, аби обговорити проекти рішень, які виносяться на затвердження, та остаточно узгодити порядок денний майбутнього пленарного засідання.

Робота президії пройшла під головуванням очільника обласної ради Ігоря Вдовенка. Участь у засіданні окрім членів президії взяли перший заступник та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та Арсен Дідур відповідно, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, розробники проектів рішень та працівники виконавчого апарату обласної ради.

Першим питанням, запропонованим для розгляду народним обранцям Чернігівщини, став звіт про виконання обласного бюджету  за І квартал 2018 року, підготовлений Департаментом фінансів обласної державної адміністрації. Зазначеним проектом рішення пропонується затвердити звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2018 року  по доходах у сумі 2 267 191,5 тис. грн., по видатках у сумі 2 107 310,0 тис. грн. та по кредитуванню у сумі 141,9 тис. грн.

Крім того, на пленарному засіданні депутати планують затвердити внесення змін до двох обласних програм. Зокрема корективи до Програми  покращення матеріально-технічного забезпечення заходів територіальної оборони,  військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області,  на 2018 рік вносяться з метою забезпечення транспортних перевезень особового складу військових частин та правоохоронних органів шляхом збільшення орієнтовного обсягу фінансування даного напрямку роботи на 190 тис. грн. Водночас зміни до Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2018-2020 роки запроваджуються у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 року № 158.

Цілий блок питань, які вносяться на розгляд пленарного засідання тринадцятої сесії, стосується  використання природних ресурсів. Серед них – проекти рішень щодо виділення лісової ділянки у довгострокове тимчасове користування лісами ТОВ «ФОРМІКАБУД, а також надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) Чернігівському районному дочірньому спеціалізованому агролісогосподарському підприємству  «Чернігіврайагролісгосп» КП «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради.

Крім того, депутатський корпус підтримав включення до порядку денного питань щодо внесення змін до Переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік, дододаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на поточний рік і, як наслідок, до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки.Необхідність затвердження цих проектів рішень виникла через уточнення переліку фінансування природоохоронних заходів та черговості виконання робіт, виділення коштів на боротьбу з верхівковим короїдом на території КЗ  РЛП «Ялівщина», а також у зв’язку із реорганізацією Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації шляхом приєднання до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та створенням нової структури ОДА – Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Депутати розглянули також питання про погодження додаткового ліміту використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2018 рік для ДП «Ніжинське лісове господарство.

До порядку денного пленарного засідання запропоновано і проект рішення  про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів обласного бюджету, в тому числі за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, субвенцій з місцевих бюджетів обласному бюджету, який пропонується встановити в розмірі 7500 грн, що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8.

Три питання, запропоновані для розгляду депутатам обласною державною адміністрацією за поданням Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, стосуються внесення корективів та уточнень до обласної  цільової довгострокової програми «Мистецька освіта Чернігівщини» на 2011-2025 роки, Цільової програми проведення археологічних досліджень в Чернігівській області на 2013-2020 роки та обласної цільової Програми розвитку туризму в Чернігівській  області  на  2013-2020. Внесення корективів до зазначених документів пов’язано із запровадженням реформи децентралізації, передачею повноважень у сфері культури від державних органів об’єднаним територіальним громадам, а також у зв’язку із збільшенням загального обсягу орієнтовного фінансування програм з обласного бюджету, виходячи з їх конкретних завдань і реальних можливостей обласного бюджету в межах загального обсягу асигнувань, передбаченого головному розпоряднику коштів, а також враховуючи результати аудиторського дослідження, проведеного Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

Виноситься на розгляд пленарного засідання сесії і низка звернень, якими пропонується присвоїти ім’я Леоніда Каденюка одній із вулиць у місті Києві та місті Чернігові, підтримати прийняття законопроекту  № 3112-1 «Проект Виборчого кодексу України», переглянути вартість закупівлі молока від індивідуальних домогосподарств молокоприймаючими підприємствами Чернігівської області та Чернігівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, а також удосконалити правові аспекти використання торфових ресурсів України.

До порядку денного пропонується також низка депутатських запитів, які цього разу стосуються виконання робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування на території Данилівської сільської ради Менського району: О251108 Мена – Данилівка, О251110 Данилівка – Веселе, а також автомобільної дороги територіального значення Т-25-52 Борзна – Комарівка – М-02.

Загалом, члени президії одноголосно схвалили внесення усіх запропонованих проектів рішень до порядку денного чергової 13 сесії обласної ради сьомого скликання, яка відбудеться завтра, 24 травня, об 11 годині. 


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини