Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:47:20

Про державну підтримку аграріїв Чернігівщи з перших вуст

04.04.2018   12:52Агенцiя

2018 рік стане ключовим для створення нових фермерських господарств, сільськогосподарських підприємств та обслуговуючих кооперативів. Адже держава передбачила значне фінансування для того, щоб простимулювати аграрно-промисловий комплекс. Зокрема, у поточному році для сільськогосподарської галузі України закладено в бюджеті понад 6 мільярдів гривень.

Про те, як отримати державну підтримку та у якому векторі працювати надалі, говорили на семінарі в профільному департаменті облдержадміністрації.

У нараді також взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників області Іван Якуб, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Ткалич, представники профільних установ та організацій, фермери.

Для Чернігівщини продукція агропромислового виробництва — головна позиція експорту. Відтак розвиток регіону є віддзеркаленням розвитку галузі.

Віктор Шеремета зосередив свій виступ на роз’ясненні механізму розподілу державної допомоги.
 — Майбутнє за сімейними молочними фермами та кооперативами. Адже така форма господарства дозволить не лише претендувати на державну підтримку, а й спокійно виконувати всі нові вимоги законодавства щодо якості молочних продуктів, — зазначив заступник Міністра. — Молоко з домашніх господарств може бути класу «екстра» та навіть «органік», але досягнути цього не вдасться, якщо не організувати правильну систему доїння, яка виправдає себе лише в кооперативі.

Говорили на заході і про розвиток рослинництва, зокрема підтримку вітчизняної селекції та нішові культури.

Значна частина семінару була присвячена особливостям реалізації державних програм через банківські установи та кредитуванню сільськогосподарських виробників.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини