Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:26:07

Розвиток оборонної промисловості: налагодження кооперативних зв’язків

08.02.2018   08:30Агенцiя

Представники Ліги оборонних підприємств України спілкувалися 7 лютого з керівниками промислових підприємств області. Тема розмови – можливості кооперації задля освоєння нових напрямків розробки та виробництва продукції військового призначення.

Ліга працює лише рік, проте вже об’єднує 44 підприємства. При чому вибірково формує організацію, приймаючи до своїх лав тих, хто зарекомендував себе як на вітчизняному ринку, так і здійснюючи поставки закордон.

Виконавчий директор Ліги Олег Брюшковський переконаний: лише спільно підприємства, які вже зараз є досить потужними і конкурентоспроможними, зможуть впливати на покращення співпраці між приватним та державним секторами, у тому числі спонукаючи до конструктивних змін у нормативному полі. Це у свою чергу, сприятиме удосконаленню вітчизняного виробництва та укріпленню обороноздатності України.

Наразі представники Ліги вивчають, хто і що виготовляє, формують каталог підприємств, щоб зрозуміти, як краще об’єднати зусилля і розвивати надзвичайно важливу для країни сферу — оборонну промисловість. У цьому зацікавлений як великий приватний бізнес, так і держава.

До речі, Чернігівщина першою виявила ініціативу провести діалог з представниками Ліги, розуміючи перспективність і взаємовигідність співпраці.

В.о. першого заступника голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко зазначила, що за останні декілька років в області намітилася стійка тенденція до зростання виробництва. Зокрема, минулого року показники у промисловій сфері зросли майже на 17%.

— На сьогоднішній нараді представлені підприємства Чернігівщини, які демонструють високий науковий та промисловий потенціал, мають високотехнологічне обладнання, досвідчених фахівців, відповідні напрацювання, — зазначила посадовець і висловила сподівання щодо конструктивної розмови, яка дасть розуміння конкретних кроків взаємодії.

Своє бачення подальшої кооперації підприємств висловили Голова Правління Ліги оборонних підприємств України Олег Висоцький та начальник управління розробок і закупівель озброєння Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Едуард Могила. Вони вбачають значний потенціал вітчизняного промислового сектора не лише у проведенні модернізації застарілої техніки, а й виготовленні надсучасних зразків озброєння та військового обладнання.

Керівники місцевих підприємств презентували свої напрацювання та продукцію, а також перспективи нових розробок, орієнтованих на виготовлення військової техніки та супутнього обладнання. Кожен висловив свою позицію стосовно можливих шляхів співпраці. Серед пересторог — можливий відтік кваліфікованих кадрів, а також відсутність державного фінансування на здійснення розробок нових зразків продукції військового призначення.

Варто зазначити, що із зацікавленістю представники Міноборони та Ліги, зокрема, сприйняли інформацію про можливість забезпечення підприємствами області практично повного циклу виготовлення палаток для військових госпіталів.

Учасники наради акцентували на тісній співпраці з випробувальним центром Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, який розташований у Чернігові.


Довідково:

Ряд підприємств Чернігівської області вже задіяні у виробництві нових видів озброєння, а також імпортозаміщенні комплектуючих виробів для авіаційної та бронетехніки, високоточних засобів ураження тощо. Це, зокрема: ПАТ «ЧеЗаРа», НВО «Група компаній «МАГР», ДП «171-й Чернігівський ремонтний завод», ДП «НВК «Прогрес», ТОВ «НВП «Метекол» та інші.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини