Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:35:21

Виконком підтримав ініціативу Чернігівського міського голови про підвищення допомоги при народженні двійні або трійні

20.01.2018   10:52

На засіданні виконкому під час розгляду внесення змін до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ініціював внесення змін, що стосуються допомоги при народженні двійні або трійні.

Пропозиція полягає в тому, щоби при народженні двійні або трійні  матеріальна допомога надавалася на кожну дитину однакова, в більшому розмірі. На думку міського голови, це буде правильно з етичних міркувань. Наприклад, якщо це перша двійня у сім’ї, то на обох дітей сплачувати суму по 10 тис. грн, як на другу дитину. Якщо у родині вже була до цього одна дитина, то на кожного з двійнят надаватиметься рівна допомога, як на третю дитину, тобто по 20 тис. грн та ін. 

Зміни до Програми також стосувалися впорядкування механізму надання матеріальної допомоги. Виконком погодив пропозицію Комісії, яка опрацьовує відповідні документи заявників на отримання матеріальної допомоги при народженні  дитини. Зміни передбачають, що допомога надаватиметься при народженні дитиниматері, яка постійно проживає з дитиною та місце проживання якої зареєстровано в місті Чернігові. Втім, безпосереднє подання документів матері до відділу звернень громадян міської ради може здійснювати один з батьків новонародженого.

У разі особливих обставин, які унеможливлюють надання матеріальної допомоги матері, питання надання такої допомоги розглядається на засіданні Комісії та відповідні пропозиції надаються виконкому міської ради щодо виплати допомоги батькові дитини або іншій особі, яка здійснює опіку над дитиною.

Як вже повідомлялося раніше, Програма підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки прийнята міською радою 21 вересня минулого року за ініціативи міського голови з метою підтримки народжуваності для покращання демографічних процесів у місті.

Виконком доручив Відділу звернень громадян міської ради внести зміни до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки на розгляд сесії міської ради.

З початку цього року вже майже 1 млн грн спрямовано з міського бюджету чернігівцям на допомогу при народженні. Для виконання Програми у міському бюджеті на поточний рік передбачено 20 млн грн.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.