Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:06:21

Підтримка підприємництва в Чернігові: результати першого року дії міської Програми

17.01.2018   09:48

У Чернігові розроблена та діє Програма підтримки малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки. Про основні можливості, які вона дає підприємцям, нагадала начальник управління економічного розвитку міста міської ради Людмила Максименко на розширеній нараді.

Ця Програма була розроблена і прийнята у листопаді 2016 року. Розроблялася вона спільно з підприємцями міста.

У 2017 році асигнування з міського бюджету на виконання заходів були виділені у повному обсязі і становили 803,3 тис. грн.

У частині вдосконалення адміністративних послуг та реалізації регуляторної політики у цьому році було оновлено сайт Центру адмінпослуг: введено такі сервіси, як електронний запис та особистий кабінет.

Проведена робота у напрямку спрощення регуляторних процедур для бізнесу. А саме: рішенням виконавчого комітету (№ 563 від 12.12.2017 р.) скасовано Порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг у денний час.

Також зменшено граничний розмір пайової участі замовників (інвесторів) у розвитку інфраструктури міста до 0,01 % загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта для будівель промислового призначення.

Крім того, наше місто єдине в Україні, де запроваджено такий компенсаторний механізм для місцевих товаровиробників як часткове відшкодування з міського бюджету за участь у виставково-ярмаркових заходах. Цим механізмом у 2017 році скористалися 5 підприємств: виробничо-торгівельне підприємство «ДЖІ-ЕН-ЕЛ», ТОВ «Пласт - Бокс Україна», ТОВ «ПЕТ Технолоджис Україна», ТОВ «ТД «Рига Хліб», ПрАТ «Чернігівський механічний завод».

Також представники 8 підприємств м. Чернігова були учасниками бізнес-місії до м. Познань (Польща) 25-29 квітня 2017 року «Бізнес з Польщею: розвиток виробничої кооперації». Результат: ТОВ «Атілос» - відвантажена перша пробна партія ліхтарів, польські партнери працюють над ринками збуту в Європі, триває процес сертифікації. ТОВ «Вебпродакшен» – відкрито офіс у Варшаві.

Окрім того, в рамках міської Програми протягом року проведено 8 семінарів, тренінгів за тематикою: «Як виконати всі вимоги законодавства про працю та зменшити ризики попадання під великі суми штрафів», «Розробка PR – стратегії для бізнесу» (тренер – Світлана Любченко), «Лідерство в бізнесі» (тренер – Олексій Арестович), «Розвиток управлінської майстерності» (тренер – Ольга Щербина).

Учасники семінарів дали високу оцінку ефективності цих заходів: цінність отриманої інформації – 88%, практичність реалізації – 85%, вже застосували на практиці – 96%.

Також для соціально-вразливих категорій населення у листопаді проведений цикл семінарів «Як започаткувати власну справу». Чернігівським міським центром зайнятості сформовані групи з числа внутрішньо-переміщених осіб та воїнів АТО. Ці заняття проходили на базі Чернігівського кооперативного коледжу та садиби «Андріївські озера» й були присвячені темам: організація виробництва хлібобулочних виробів, створення власного сайту, розвиток бізнесу у сфері зеленого туризму. Результатом є те, що 2 учасники семінарів (з числа безробітних) вже зареєстрували власну справу.

А також: понад 200 підприємств Чернігівщини стали учасниками Бізнес-фестивалю «Разом до успіху», який проходив до Дня підприємця. Захід такого формату проходив у Чернігові вперше. Програма проведення включала профконсультації контролюючих органів, нагородження кращих підприємців, парад бізнесменів вулицями міста, виставку – ярмарку у Центральному парку культури та відпочинку та різноманітні розважальні заходи.

Промоція місцевого виробника: відроджено телепроект Чернігівської Регіональної торгово-промислової палати «Срібна гривня». Протягом 2017 року випущено на телеканалі «Дитинець» 10 телепередач «Кейси», де висвітлювалися кращі практики та історії успіху підприємств м. Чернігова.

Управлінням економічного розвитку міста міської ради з метою промоції чернігівських товаровиробників розроблено каталог підприємств міста Чернігова, де розміщена інформація про найвідоміші бренди та товари. Каталог випущено у двох мовних варіантах: українська – англійська та українська – німецька. Додатком до каталогу є брендований USB накопичувач «Made in Chernihіv», де розміщено відео-файли з телепередачами «Кейси».

Цей каталог буде розповсюджуватися серед іноземних делегацій, під час відвідування наших міст-партнерів. Планується також співпраця з Експортним та Інвест офісами при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

У Чернігові розпочата інформаційна кампанія «Чернігів, купуй рідне!», в рамках якої розроблено спеціальний знак, розміщена соціальна реклама на сіті-лайтах міста та в телеефірі.

Усі макети інформаційних матеріалів розміщені у вільному доступі на офіційному веб-порталі міської ради (розділ «Чернігів, купуй рідне!»).

Наразі продовжується робота з торгівельними мережами щодо відведення окремих місць та маркування товарів чернігівського виробництва. Підприємства легкої промисловості, що мають власну роздрібну торгівлю, вже підключились до цієї акції та розмістили спеціалізований знак.

У співпраці з представниками підприємців міста триває робота над подальшим вдосконаленням Програми. У цьому році планується внесення до неї змін та розширення Підпрограми сприяння місцевим товаровиробникам.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини