Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:14:36

Міська рада затвердила Програму "Безпечне місто Чернігів на 2018 – 2020 роки"

01.12.2017   12:46

Міська рада затвердила Програму «Безпечне місто Чернігів на 2018 – 2020 роки», яка передбачає подальше впровадження у місті високотехнологічної системи відеоспостереження. За Програму проголосували 37 депутатів міської ради.

Міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що поліція є головним користувачем програми. Адже згідно з чинним законодавством саме поліція є відповідальним органом центральної виконавчої влади за дотриманням правопорядку. Втім, Програма реалізується за кошти міського бюджету, тож мають бути враховані побажання депутатського корпусу міської ради, особливо стосовно визначення місць встановлення відеокамер у місті.

Під час обговорення цього питання висловлена думка щодо першочерговості встановлення відеокамер на об’єктах інфраструктури міста, на які витрачені суттєві кошти і які є загрозою вандалізму. Крім того, необхідно перекрити й найбільш ризиковані з точки зору злочинності території міста.

Стосовно ефективності системи відеоспостереження, що на сьогодні  об’єднує сигнали з 238 камер відеоспостереження області, з яких 59 у обласному центрі, представник Головного управління поліції області повідомив, що статистика пограбувань, крадіжок та інших правопорушень має тенденцію до зменшення.

Так, за даними  Головного управління поліції в області у минулому році відбулось 279 пограбувань, у поточному році – 208. Також, покращується статистика розкриття вуличної злочинності: у 2016 році – 38 %, у поточному році – 55 %. Випадків незаконного заволодіння транспортними засобами минулого року було 204, поточного року – 135;  розкриття складає: 20 % та 45 % відповідно.

На думку міського голови, система є настільки ефективною, скільки камер є у місті. Він зауважив, що Чернігів має загальну територію приблизно 8 тисяч га, отже, аби перекрити місто відеоспостереженням, потрібно приблизно 16 тисяч відеокамер. Але, якщо їх буде навіть 1 тис. - 1,5 тис., система буде значно ефективнішою, ніж сьогодні.

Також міський голова навів приклади інших міст в Україні та за кордоном, де працює система відеоспостереження. Зокрема: у Лондоні встановлено 1 млн відеокамер, у Києві вже на сьогодні встановлено 5 тисяч камер, до кінця року планується встановити ще 1 тис. камер. У Маріуполі, з огляду на прифронтову зону, діє Програма розпізнавання облич вартістю 12 млн грн.

Перед голосуванням депутати підтримали пропозицію щодо створення робочої групи з представників поліції, КП «Муніципальна варта» щодо визначення місць, де встановлюватимуться камери, але з урахуванням пропозицій депутатів міської ради та професійної думки поліції.

Загальний обсяг фінансових ресурсів впродовж 3-х років, необхідних для виконання Програми, складає 42 350 тис. грн з міського бюджету. На 2018 рік передбачено витратити 13400 тис. грн.

Заходи по встановленню Системи та розвитку Програми плануватимуться щороку у відповідності до бюджетних асигнувань, передбачених бюджетом міста на поточний рік.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.