Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:19:36

Засідання виконавчого комітету Ніжинскої міськради

23.09.2017   15:37

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету на чолі з міським головою Анатолієм Лінником.

На порядку денному розглядались наступні проекти рішень:

- Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина;

- Про внесення змін до додатку № 1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 07.04.2016 року № 82 «Про граничні суми витрат»;

- Про погодження режиму роботи;

- Про видачу дублікатів свідоцтв про право власності на об`єкти нерухомого нерухомого майна в м. Ніжині;

- Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі»;

- Про відзначення з нагоди Дня машинобудівника України;

- Про розгляд матеріалів опікунської ради;

- Про розміщення тимчасових споруд у м. Ніжині;

- Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об`єктів міської комунальної власності;

- Про внесення змін у Додаток 5 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 31 серпня 2017 року № 206 «Про організацію та проведення на території громади міста Ніжина чергового призову на строкову військову службу громадян України у жовтні – листопаді 2017 року» та затвердження його в новій редакції;

- Про доповнення додатків 2, 3, 4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 31. 08. 2017 р. № 210 «Про затвердження списків учнів загальноосвітніх навчальних закладів на харчування за кошти міського бюджету у 2017 – 2018 н. р.»;

- Про внесення змін до рішення виконавчого комітету № 213 від 07 вересня 2017 року «Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини».

Члени виконавчого комітету ознайомилися із запропонованими проектами та прийняли відповідні рішення. Більшість проектів мали технічний характер, тому були підтримані одноголосно. Особливу увагу звернули на 5 питання «Про встановлення тарифів».

Було зазначено, що планується збільшення тарифів майже на 12% для населення та на 40% для установ. З цього приводу виникли деякі суперечні питання. Та як зазначив Григорій Олійник: «Необхідно щоб ми ввійшли до опалювального сезону з чіткими тарифами». Тому було прийнято відправити дане рішення на доопрацювання з подальшим винесенням на засідання комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань. «Необхідно розглянути можливості місцевого бюджету, щоб мінімізувати витрати населення» - підкреслив Анатолій Лінник.

Виконавчим комітетом було одноголосно погоджено рішення "Про доповнення додатків 2, 3, 4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 31. 08. 2017 р. № 210 «Про затвердження списків учнів загальноосвітніх навчальних закладів на харчування за кошти міського бюджету у 2017 – 2018 н. р.».  Безкоштовно будуть харчуватися 72 учні. Це діти із малозабезпечених сімей, дітей переселенців із зони АТО та воїнів АТО.

На кінець засідання у «Різному» постало питання до управління освіти «Про необхідність попередньої проплати за опалення ПАТ «Чернігівгаз», щоб опалювання у цьому році почалося вчасно і без будь-яких ускладнень. Потому, розглянули питання щодо законності розміщення реклами та білбордів по вулиці Незалежності біля кафе «Анастасія» та біля шиномонтажу.

         
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.