Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:45:59

Бюджет Ніжина за I півріччя, муніципальна аптека, міський басейн та ішні питання 27 сесії

29.07.2017   10:35

На пленарному засіданні були присутні народний депутат Олександр Кодола, депутати Чернігівської обласної ради Сергій Охонько, Наталія Копиця, Валерій Гавриленко, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, небайдужі містяни.

Всього порядок денний сесії включав 33 проекти рішення.

Виступаючи, народний депутат Олександр Кодола зазначив: «Ми маємо зробити Ніжин кращим містом України. Для цього за сприяння нашої команди в Ніжині цього року мають завершити реконструкцію єдиного в місті плавального басейну, будівництво сучасного міні-футбольного поля, велике дитяче ігрове містечко, нові зупинові комплекси і спортивні та дитячі майданчики. Цього року за моїм поданням Уряд виділів 7 мільйонів 350 тисяч гривень на соціально-економічний розвиток міста, для Ніжинського району - 4 мільйони 100 тисяч гривень. Загалом цього року Уряд вже виділив на соціально-економічний розвиток мого 209 виборчого округу 20 мільйонів гривень.Також плануємо встановлення восьми нових сучасних зупинкових комплексів та облаштування місць для відпочинку в сквері Чорнобильців (на це теж виділено 180 тисяч гривень). Не будуть забуті заклади освіти, медицини та культури. Передбачено закупівлю медичного обладнання для Ніжинського пологового будинку (185 тис. грн.), закупівля дитячих ліжок для міської лікарні, закупівля печі для випалення кераміки для міської стоматологічної лікарні. Також виділено 249 тисяч на реконструкцію будівлі медичного коледжу. Для театру ім. Заньковецької виділено 150 тисяч гривень на закупівлю професійної музичної апаратури. Сума надходжень значна. А тому ми не повинні допустити таких прорахунків, які були минулого року з ремонтом басейну в гімназії № 16».

Анатолій Лінник акцентував:«Дійсно, такий проект як басейн - потрібний, і в майбутньому населення міста висловить щиру вдячність нинішньому складу депутатського корпусу.  І як вже було зазначено вище, при вирішенні подібних питань ми не маємо розділятися на політичні сили – це наш з вами спільний проект і ми зараз стоїмо на початку шляху до покращення благополуччя міста».

Його підтримав Сергій Охонько: «Маю надію, що невдовзі після прийняття цього проекта рішення з’являться й інші, спрямовані на розвиток спортивної галузі в Ніжині. У місті мають будуватися спортивні об’єкти, що відповідають усім європейським нормам. Це дасть можливість проводити чемпіонати не лише регіонального рівня, а й міжнародного.  Як наслідок – це призведе до популяризації міста  і воно оживатиме, як в туристичній, так і в економічній сфері».

Після жвавих обговорень, проект рішення щодо будівництва комунального басейну депутатами міської ради було підтримано та затверджено .

 Наступним соціально значимим для громади міста був проект рішення «Про створення комунального підприємства «Ніжинська міська муніципальна аптека» Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження Статуту комунального підприємства «Ніжинська міська муніципальна аптека» Ніжинської міської ради Чернігівської області».  Відповідно до даного проекту рішення міська муніципальна аптека у нашому місті створюється з метою забезпечення ефективного  надання послуг з охорони здоров’я та забезпечення медичними препаратами, медичними засобами населення міста Ніжина, учасників антитерористичної операції та пільгових категорій населення.

Після тривалих обговорень депутати дійшли висновку, що подібний заклад потрібний нашому місту, особливо його потребують мешканці віддалених районів.

 Аналізуючи  виконання бюджету міста за I півріччя 2017 року, начальник фінансового управління Людмила Писаренко доповіла, що за І півріччя 2017  року  до  бюджету  міста  зараховано 365 626,8 тис. грн., що складає 109,2% уточненого плану звітного періоду, або 134,5% початкового плану та на 139 260,1 тис. грн. більше ніж за І півріччя 2016 року, в тому числі до загального фонду надійшло  351 785,9 тис. грн. доходів, або 107,3% запланованого обсягу. В порівнянні із відповідним періодом минулого року їх отримано на 131 302,0 тис. грн. більше, основною причиною чого є збільшення надходжень трансфертів на 103 106,8 тис. грн.  та податку та зборПротягом І півріччя поточного року із міського бюджету м.Ніжина в першу чергу проводилось фінансування  захищених статей,  на  які  направлено  145 430,2 тис. грн., або 88 % від обсягу загального фонду без врахування  субвенцій  з державного та обласного  бюджетів (крім освітньої та медичної субвенцій), з яких  на  виплату  заробітної  плати  з  нарахуваннями перераховано 123 710,0 тис.грн. (75,0%); на придбання медикаментів і харчування – 6 242,2 тис. грн. (4,0%); оплату послуг з охорони комунальних закладів культури – 23,2 тис. грн.; на оплату за спожиті енергоносії та комунальні послуги – 15 454,8 тис.грн. (9%).

Виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери  та оплата спожитих бюджетними установами  енергоносіїв  проведені в повному обсязі до фактичних нарахувань. Кредиторської заборгованості не допущено.

На фінансування соціально-культурної сфери міста із загального фонду направлено 318 917,0 тис. грн., або 92,8% загального  фонду бюджету, в тому  числі на:
-         освіту – 82 959,9 тис. грн., або  99% від  уточненого плану на звітний період;

-         охорону  здоров’я – 41 461,0 тис. грн., або 100 % від  уточненого плану на звітний період;
-         соціальний  захист  та  соціальне  забезпечення – 182 570,4 тис. грн., або 99%  від  уточненого плану на рік;
-         культуру – 8 883,5 тис. грн., або 100 % від уточненого плану на звітний період;
-         фізичну  культуру  і  спорт – 3 042,2 тис. грн., або 99 % від уточненого плану на звітний період.

На житлово-комунальне господарство направлено 7 487,2 тис. грн., що  становить 87% від плану  звітного  періоду та 2,2% обсягу  видатків  загального  фонду.

Обсяг фінансування 63-х  міських програм склав 20 376,3 тис. грн., або 55% від уточненого річного плану ( 37 222,4 тис. грн.).у на доходи фізичних осіб на 16 651,0 тис. грн.

Проект був прийнятий депутатами одноголосно.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини