Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:24:57

У Чернігові визначені 8 проектів-переможців у рамках Програми розвитку громадянського суспільства

18.07.2017   10:38

У Чернігові в рамках Програми розвитку громадянського суспільства за результатами голосування конкурсної комісії визначені 8 проектів-переможців міського конкурсу, які реалізовуватимуться за кошти міського бюджету.

Загалом на конкурс подано 13 проектів від громадських організацій, які працюють на території міста. Про це сьогодні, 17 липня, повідомивзаступник міського голови, голова конкурсної комісії Олександр Ломако.

На засідання були запрошені також автори проектів для того, щоб вони могли краще представити свої ідеї.

Члени комісії проаналізували подані проекти та визначили ті, які відповідають вимогам конкурсу, затвердженим рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради. У цьому році проекти розглядалися за двома напрямками: в сфері охорони здоров’я і спорту та історико-просвітницькі. На реалізацію проектів по кожному напрямку з міського бюджету виділено по 100 тисяч гривень, тобто максимальна сума бюджету кожного з них не повинна перевищувати більше 25 тисяч гривень.

Як вже повідомлялося раніше, на попередньому засіданні конкурсної комісії 3 липня одноголосно були підтримані два проекти зі сфери охорони здоров’я.

Отже, переможцями конкурсу проектів у рамках Програми розвитку громадянського суспільства визнані:


У сфері охорони здоров’я:

- Проект «Одна команда» (ГО «Центр тактичного навчання СОТа») передбачає створення місця для активного відпочинку всією сім'єю з елементами військово-патріотичного виховання. Проект на даний час вже працює на території Центру дитячого туризму на території лісопарку "Ялівщина". У вихідні дні протягом всього літа і до кінця жовтня там проводитимуться сімейні змагання та конкурси.

- Проект «Формування здорового способу життя серед дітей та молоді» (БО «Чернігівський міський центр правозахисників») – організація семінарів-тренінгів, акцій та флеш-мобів, спрямованих на пропаганду здорового способу життя.

- Проект «Профілактика шкільних хвороб» (Клуб настільного тенісу «СПІН») направлений на збереження і зміцнення здоров’я учнів, залучення більшої кількості школярів до занять фізичною культурою і спортом, формування навичок здорового способу життя та відповідального ставлення до свого здоров’я, проведення просвітницької роботи серед батьків, визначення динаміки змін зорового й опорно-рухового апарату та ефективності запропонованих профілактично-корекційних заходів.

- Проект «Чернігів дружній до людей з інвалідністю» (ГО «Голос батьків»), в рамках якого проводитимуться адаптовані тренінги для дітей та молоді з тяжкими формами інвалідності з подальшим проведенням адаптованих анімаційних екскурсій з елементами квесту по Чернігову за участю історичних персонажів. Також буде проведений моніторинг архітектурної доступності, результатом якого стане випуск довідника доступних туристичних об’єктів Чернігова.

Історико-просвітницькі:

- Проект «Різні сцени – неупереджений погляд» (ГО «Молодіжний драматичний театр «АмаТеа») передбачає створення театрально-сінематографічної вистави за п’єсою шведської письменниці, акторки та громадської діячки Моа Сйорген (Moa Sjögren), яку вона написала спеціально для даного проекту. Після показу вистави проведення тренінгу для аудиторії за методом «драма трикутник» (“triangle drama”).

- Проект «Історія міста – в історіях людей, історії людей – в історії міста» (ГО Просвіта України) передбачає проведення курсу лекцій про історію міста в різні періоди його розвитку та циклу тренінгів, спрямованих на ознайомлення з основами дослідження власного родоводу, ознайомлення із сімейними архівами, реліквіями та оберегами. За результатами цієї роботи будуть організовані фотопроект «Відображення минулого в обличчях нащадків» та видання збірника «Історія міста в історіях людей» з найцікавішими історіями учасників проекту.

- Проект «Чернігів – місто УНР» (БФ «Захистимо Україну») - ознайомлення чернігівців та гостей міста з історією осіб та подій Української революції 1917-1921 рр., введення подій часів Української революції в міську географію та популяризація Чернігова як туристичного об’єкту.

- Проект «Поезія вулиць» (ГО «Світанок») - проведення 4-х акцій з розфарбовування арт-об’єктів за участю молоді міста. Учасниками акції на технічних будівлях будуть зображені тексти віршів українських поетів.

В ході обговорення Олександр Ломако зазначив:
- Дуже важливо серед мешканців, особливо молоді, популяризувати історію нашого міста, оскільки Чернігову дійсно є чим пишатися. Значна частина мешканців пишається своїм містом, але не знає його історію, не знає, коли були збудовані архітектурні пам’ятки. Задля того, щоб популяризувати історію та патріотизм нашого міста виконавчий комітет міської ради ініціював пункт Програми, в якому визначено напрямок проектів історико-просвітницького спрямування.

Члени комісії зазначили, що кожен із поданих проектів заслуговує на перемогу, оскільки вони всі дуже цікаві та спрямовані на вирішення проблем суспільного характеру. Зважаючи на це, заступник міського голови Олександр Ломако вніс пропозицію - зарахувати до списку переможців проект «Громадянський транспорт як спосіб підвищення рівня міського патріотизму (ГО «Агенція міських ініціатив») при умові, якщо будуть використані не всі кошти, передбачені відповідною Програмою. Члени комісії одноголосно підтримали цю пропозицію.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини