Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:24:27

Клочківська громада визначилась: хочуть до Седнівської ОТГ

10.07.2017   08:31

7 липня жителі села Клочків (Черниська сільська рада Чернігівського району) зібрались на громадські слухання щодо входження до об’єднаної територіальної громади. Людям пропонували визначитись до якої ОТГ приєднатись – Седнівської чи Киселівської.

Входження до складу громаді наразі запропонували депутати Седнівської селищної та Киселівської сільської рад. На захід запросили консультантів Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України, представники районної ради та Седнева.

На думку консультанта Офісу реформ при Чернігівському відділені Асоціації міст Миколи Силенка, основна ідея реформи – це наближення послуг до людей. Відтак місцеве населення повинно вирішувати де вони хочуть отримувати послуги.
Довідково. Згідно Перспективного плану об’єднання громад у Чернігівському районі село Клочків має увійти до майбутньої Седнівської ОТГ.

Після заслуховування всіх місцеве населення одноголосно проголосувало за вступ до Седнівської ОТГ. Жителі обґрунтували це тим, що історично вони пов’язані з Седнівом, їх діти туди ходять до школи. У селищі розвинута інфраструктура.

Наразі слово за депутатами Черниської сільської ради. Вони мають прийняти рішення про приєднання до майбутньої Седнівської ОТГ. Ще раніше, 15 червня, рішення про приєднання до Седнівської ОТГ прийняла Макишинська громада. А от у Черниші поки що не визначились – громадські слухання, на які прийшли півтора десятки осіб, проголосували проти.


http://otg.cn.ua/?p=3412

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини