Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:35:30

На пленарному засіданні сесії обласної ради затверджено майже 70 важливих рішень

18.05.2017   08:14Агенцiя

17 травня відбулася дев'ята сесія обласної ради сьомого скликання.

На початку роботи сесії керівники обласної ради та обласної державної адміністрації вручили почесні відзнаки землякам та колегам.

За високі професійні досягнення, сумлінну працю та активну громадянську позицію Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено голову постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції обласної ради, виконавчого директора Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірину Грозенко. За багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Подяку Прем'єр-міністра України оголошено Михайло-Коцюбинському селищному голові Чернігівського району Миколі Завальному та Сновському міському голові Олександру Медведьову.

За вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування цінним подарунком Голови Верховної Ради України нагороджено Деснянського селищного голову Козелецького району Юрія Осташевського. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров'я Почесною грамотою обласної державної адміністрації і обласної ради нагороджено головного лікаря Чернігівської міської лікарні № 2 Володимира Фаля.

Також депутатський корпус привітав директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерія Дудка з Днем народження. А голова обласної ради Ігор Вдовенко подякував колегам Сергію Баришовцю, Миколі Бутенку, Ігорю Дягелю, Сергію Журману, Василю Леоненку, Володимиру Селянському, Ярославу Сторубльову, Сергію Чубовському за активну участь у Спартакіаді серед депутатів всіх рівнів рад, яка 12 травня відбулася у Чернігові. Ігор Вдовенко висловив сподівання, що збірна команда Чернігівщини достойно виступить на Всеукраїнській спартакіаді, яка відбудеться у червні в Чорноморську Одеської області.

Далі, затвердивши часовий регламент сесії та порядок денний, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Традиційно першими розглядалися бюджетні питання, які представив на розгляд народних обранців Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко. Свої зауваження до проектів бюджетних рішень висловили депутати обласної ради Сергій Пащенко, Сергій Охонько, Ірина Грозенко, Василь Леоненко, Олег Авер'янов та врешті було схвалено звіт про виконання обласного бюджету за І квартал поточного року по доходах у сумі 2 017 659,7 тис. грн та по видатках у сумі 1 953 997,1 тис. грн. Також внесено доповнення до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2017 рік» щодо розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету в установах банків.

Приймаючи рішення про внесення змін до головного фінансового документу Чернігівщини щодо експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг, депутати проголосували за пропозицію депутата Сергія Пащенка узгоджувати із профільною комісією обласної ради затвердження будь-яких внесення змін, поправок до обсягів доходів спеціального фонду обласного бюджету стосовно коштів, отриманих з держбюджету від перевиконання митних платежів.

Цим рішенням погоджено збільшення обсягу доходів спеціального фонду обласного бюджету на поточний рік на 125 млн грн. Оскільки відповідно до прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України у разі перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів 50 відсотків цих платежів зараховується до спеціальних фондів обласних бюджетів. У квітні цього року до спеціального фонду обласного бюджету від перевиконання зазначених митних платежів вже надійшло 37,9 млн грн. До кінця року очікувана сума надходжень складе близько 125 млн грн.

Наступним рішенням сесії достроково припинено повноваження депутата обласної ради Андрія Прокопенка.

Потім із метою забезпечення комплексного сталого розвитку області, підвищення рівня її конкурентоспроможності, стійкого економічного зростання та розвитку людського потенціалу на пленарному засіданні затверджено План заходів із реалізації у 2018-2020 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області. Для підвищення ефективності реалізації державної регіональної політики, створення умов для комплексного сталого розвитку області, сприяння залученню інвестицій та інших фінансових ресурсів у регіональну економіку, підвищення рівня її конкурентоспроможності та формування позитивного іміджу області на міжрегіональному та світовому рівнях, розвитку підприємництва, підтримки взаємодії громад щодо вирішення спільних проблем депутати внесли зміни до Програми розвитку інвестиційної, зовнішньоекономічної та виставково-ярмаркової діяльності Чернігівської області на 2016-2020 роки «Чернігівщина - конкурентоспроможний регіон». Цим рішенням збільшено загальний обсяг фінансових ресурсів Програми на суму 2 млн грн.

Депутати обласної ради проявили одностайність приймаючи Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Чернігівській області на 2017-2018 роки. Оскільки до лав Збройних Сил України в області мобілізовано 9421 особу, а демобілізовано 3765 осіб, то реалізація заходів затвердженого документа сприятиме соціальній адаптації та поверненню до повноцінного життя учасників антитерористичної операції, членів їх сімей шляхом надання інформаційно-правової, медичної, соціальної, психологічної, матеріальної допомоги, здійснення професійної підготовки, надання оздоровчих послуг. Також на пленарному засіданні внесено зміни до Програми фінансової підтримки членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на спорудження надгробка на могилі загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції в області на 2017 рік прийнято «Програму соціальної підтримки осіб, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по21 лютого 2014 року, а також членів сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю у зазначених акціях, у Чернігівській області на 2017-2018 роки».

У зв'язку із зростання вартості сертифікації та для залучення ширшого кола виробників органічної продукції рішенням сесії збільшено на 2 млн 730 тис. грн обсяг Програми фінансової підтримки органічного виробництва в області на 2016-2021 роки.

Народні обранці відкоригували Програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада», а також Програму підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки для поліпшення матеріально-технічної бази, покращання якості аудіо, відео та змістовної складової інформації, яка готується в рамках забезпечення висвітлення діяльності облдержадміністрації та обласної ради в обласних друкованих ЗМІ, засобах телерадіомовлення, підвищення мобільності та оперативності передачі інформації збільшивши фінансування на 470 тис. грн.

У числі прийняти документів і обласна газузева Програма – розвитку фізичної культури та спорту Чернігівської області на період 2017 - 2020 роки, яку доповнено Положенням про порядок проведення конкурсу з визначення програм по проведенню фізкультурно-спортивних заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у поточному році.

У блоці питань щодо використання природних ресурсів затверджено додатковий перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2017 рік у сумі 6 млн 982 тис грн. Ці кошти буде спрямовано для заміни комплекту системи аерації на каналізаційних очисних спорудах, придбання каналізаційного насосу для заміни зношеного на КНС м.Прилуки, заміни насосного обладнання на каналізаційних насосних станцй «Синяківська» КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» та «Остер» КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства», а також покращення санітарно-екологічного стану річки Мена на території Киселівської сільської ради Менського району, поліпшення технічного стану та благоустрою водойми «Близниця» на території Дроздівської сільської ради Куликівського району, розробки проектно-кошторисної документації «Покращення санітарно-екологічного стану водойми розташованої біля с.Редьківка на території Редьківської сільської ради Чернігівського району, дослідження антропогенного впливу на гідрологічний та екологічний режим р.Остер тощо.

Далі з уточненнями прийнято Програму з охорони та відтворення на період нересту риб та розмноження інших водних біоресурсів Чернігівської області на 2017 рік, якою виділено 145 тис грн для проведення відповідної рибоохоронної роботи та успішного проходження нересту риби.

Наступними рішеннями врегульовано використання природних ресурсів, окремі з яких стосуються перейменування та розширення мережі природно-заповідного фонду області.

У блоці питань управління об'єктами комунальної власності депутати затвердили Методику розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області в новій редакції, Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності та Типовий Статут комунального підприємства обласної ради і типові форми контракту.

Також на сесії розглянуто та затверджено низку питань щодо надання спеціальних дозволів, погодження на розроблення технічної документації, розподілу та встановленню зменшеного розміру орендної плати для закладів Чернігівщини.

Далі у блоці кадрових питань прийнято рішення про звільнення, призначення та продовження контрактів з директорами комунальних підприємств обласної ради. Бурхливе обговорення у сесійній залі викликало продовження дії контракту з головним лікарем комунального закладу «Чернігівська обласна станція переливання крові» Чернігівської обласної ради Павлом Герасименком. Зауваження до роботи медичного закладу та пропозиції щодо покращення ситуації по забезпеченню населення області лікувальними препаратами висловили депутати Дмитро Блауш, Олег Калиняк. По цьому питанню виступив заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Пулін. Власну точку зору озвучили також Людмила Ромака, Валерій Куліч. Врешті-решт депутати продовжили дію контракту з Павлом Герасименком до 16 червня 2022 року включно.

Серед іншого, на пленарному засіданні народні обранці ухвалили Звернення до центральних органів влади та керівництва держави щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами, перерахунку військових пенсій учасникам бойових дій, ветеранам АТО та ветеранам військової служби, а також стосовно скасування рішення НКРЕКП про встановлення щомісячної абонентської плати за підключення до системи газопостачання та щодо невідкладного врегулювання питання стосовно забезпечення збереження, охорони, утримання та використання полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень.

Депутатами підтримано запити своїх колег Анатолія Хавила, Ольги Чередник, Тетяни Ковальчук щодо придбання шкільного автобуса для Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Борзнянського району, виділення коштів на виконання робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації для відбудови архітектурної пам'ятки – садиба «Покорщина» у Борзнянському районі та ремонту приміщення ФОКу Бахмацької ДЮСШ у м. Бахмач, іншого.

По завершенню сесії голова обласної ради разом з очільником облдержадміністрації зустрілися із журналістами місцевих ЗМІ та відповіли на їхні запитання.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини