Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:00:08

Чи поїдуть за кордон чернігівські вівсяні пластівці і важка техніка? ВІДЕО

13.05.2017   15:10Агенцiя

Чимало підприємств Чернігівщини представлені на міжнародних ринках, але експорт продукції залишається досить проблемним питанням для представників малого та середнього бізнесу. Сьогодні тонкощі експорту товарів та сировини обговорили на форумі «Професійні контакти для збільшення експорту». Чи поїдуть за кордон чернігівські вівсяні пластівці і важка техніка — далі.

Вперше за останні роки Чернігівська область вийшла у позитивне зовнішньоекономічне сальдо – експортує більше, ніж імпортує. Але потенціал області використаний не в повному обсязі. Основним напрямом, звісно, є сільське господарство, але з’являються на експортному ринку і підприємства важкої промисловості.

Налагодження експорту — це досі проблема. Без допомоги влади і торгово-промислової палати не обійтися. Одним з шляхів допомоги бізнесу є зустрічі та форуми експортерів.

На форумі «Професійні контакти для збільшення експорту» представники облдержадміністрації та промислово-торгової палати підписали меморандум про співпрацю із підприємством «Агріком», яке планує налагодити виробництво вівсяних пластівців у Михайло-Коцюбинському. Частина готової продукціє піде на експорт у країни Європи.

Подібні меморандуми підписують і на міжнародному рівні. Співпраця Чернігівської облдержадміністрації та польських партнерів триває вже не перший рік. За результатами робочої поїздки голови облдержадміністрації та представників торгово-промислової палати до польського міста Познань обидві сторони підписали Меморандум про співпрацю. Тепер чернігівські підприємці можуть налагоджувати робочі стосунки з підприємствами Польщі і отримувати необхідну підтримку від місцевої влади.

Це лише перші кроки на Чернігівщині для розвитку експорту. Ще одним проблемним питанням залишається логістична система, яка майже повністю відсутня.


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини