Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:28:57

Обговорили шляхи подолання проблем на ринку праці

23.02.2017   09:37

Про шляхи подолання викликів сучасного ринку праці та прогнозування попиту на робочу силу йшлося на засіданні «круглого столу», яке відбулося 21 лютого в Менській райдержадміністрації за участю представників обласного центру зайнятості, місцевої влади, профспілок, громадськості, освітян та роботодавців.

«Ми зібралися, щоб обговорити проблемні питання ринку праці та шляхи реформування служби зайнятості на вимоги часу», - так охарактеризувала мету зустрічі директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Вона ознайомила присутніх з основними тенденціями сучасного ринку праці та діяльністю обласної служби зайнятості за 2016 рік. За її словами, дестабілізуючими факторами регіонального ринку праці є складна демографічна ситуація, поглиблення дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили, активізація міграційних процесів, значний сегмент «тіньової» зайнятості. Крім того, гострою залишається проблема дефіциту робітничих кадрів, а також невідповідності обсягів та якості професійної підготовки молодих фахівців потребам роботодавців. «Але незважаючи на існуючі проблеми, протягом 2016 року працевлаштовано понад 13 тисяч безробітних, 4,5 тисяч скеровано на професійне навчання, 7,6 тисяч залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру», - сказала Лідія Падалка.

Також директор ОЦЗ зазначила, що в результаті реформування служби зайнятості запроваджено нові технології підбору кадрів, зокрема відеорезюме безробітних, відеопрезентація вакансії, комунікація через соціальні мережі тощо. Крім того, при підборі претендентів на вакантні робочі місця, служба зайнятості використовує не лише власні ресурси, а й інші джерела, зокрема, сайти пошуку роботи, оголошення в ЗМІ, тощо.

З особливостями районного ринку праці присутніх ознайомила директор Менського районного центру зайнятості Тамара Кот.

Заступник директора Чернігівського ОЦЗ Максим Торжевський розповів про роботу, яка проводиться в області щодо прогнозування попиту на ринку праці та удосконалення профорієнтаційної роботи. «Ми усі хочемо, щоб обсяги і напрями підготовки кваліфікованих кадрів були збалансованими з потребами економіки. Тому наші напрацювання є дуже важливими для формування регіонального замовлення на ринку праці», - зазначив він і запропонував обговорити вже виявлені тенденції розвитку економіки та сфери зайнятості.

До дискусії щодо перспектив розвитку ринку праці, змін в законодавстві про зайнятість населення та соціальне страхування на випадок безробіття, приведення обсягів підготовки кадрів у відповідність з потребами економіки, шляхів удосконалення профорієнтаційної роботи серед молоді долучилися підприємець Микола Довгий, голова Менської районної профспілки працівників освіти і науки Віктор Кулагін, заступник директора з навчально-виховної роботи Менської школи-гімназії Сергій Гречуха, директор Степанівського МНК Леонід Шестаковський, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Володимир Роговенко та інші. Останній, зокрема, подякував службі зайнятості за допомогу органам соцзахисту. Йшлося про організацію громадських робіт з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій.

Підсумовуючи захід, директор ОЦЗ Лідія Падалка зазначила, що партнерські відносини служби зайнятості та роботодавців завжди були гарантією продуктивної зайнятості населення і з розвитком нових сервісів та змінами у законодавстві вони ще більше зміцняться.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини