Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:43

"Що інкримінують — не кажуть. Царство небесне, 37-й рік" ВІДЕО

23.02.2017   07:51Агенцiя

«Створили муніципальну поліцію, а тепер доведеться ще й муніципальну податкову» — таку потребу Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко озвучив на зустрічі Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст. Чому така потреба виникла та якими враженнями від співпраці з правоохоронними структурами ділились міські і селищні голови?

Їх було двадцять, в минулому році приєднались ще чотири — тепер всі міста і смт Чернігівщини об’єднані Асоціацією міст України. «Ми повинні бути як один кулак» — на черговому засіданні регіонального відділення міські і селищні голови мали вивчати нюанси електронних закупівель і відкритих торгів для зміцнення місцевого самоврядування, але попереду стало наболіле — взаємовідносини з правоохоронними структурами. Мери скаржаться на нескінченні перевірки і відсутність підтримки з боку правоохоронців. Олег Куделя, Срібнянський селищний голова: «Нам прем’єр-міністр дає грамоту за комунальне підприємство — ну це показник, якого ще в історії не було. Ти купляєш сміттєвоз, а тебе людям виставляють злочинцем. Що вони витворяють? За неділю 7 раз перевірив той УБОП. На якій підставі, які повноваження? А ніхто нічого не питає, не пояснює». Анатолій Койда, Борзнянський міський голова: «Ми ремонтували туалет в дитячому садку, видали за будматеріали і аванс 75%. Їм, цим УБЕЗівцям, кримінал треба. Порушення видачі авансу — 500 гривень штрафу, а їм треба кримінал. На суд не запросили, що інкримінують — не кажуть. Царство небесне, 37-й рік». Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова: «Така ж ситуація і в Чернігові. У мене було звернення до однієї силової структури, що юридичні особи не мають документів ні про початок будівництва, ні про здачу об’єкта, не сплачують пайові внески, а там вже декілька років функціонують ринки. Відповідь від них була — да, факти збігаються, і вони дають нам час як міській раді виправити ситуацію і доповісти. Вони захопились сервісним напрямом і дрюкають тих, хто на посаді, а стягнення якісь робити у них нема мотивації».

Саме тому, кажуть мери, доводиться створювати муніципальну поліцію — у Прилуках вона працює вже 2 роки, в Борзні — рік. Її чернігівський міський голова називає  фактично єдиною можливістю боротися, наприклад, із незаконними МАФАми і гаражами у дворах багатоповерхівок. І каже, що доведеться створити ще й фіскальний підрозділ у фінансовому управлінні міськради. Владислав Атрошенко: «Місцеву фіскальну службу скорочують 3-й чи 4-й рік і поскорочувались до 50 податківців на увесь Чернігів. А наша спроможність залежить від місцевих податків».

Наступну зустріч регіональної Асоціації мери планують розпочати де-небудь «на  виїзді» — наприклад, в економічній поліції або прокуратурі, скаржитись і задавати питання будуть уже там. Також збираються більше їздити один до одного — дивитись, хто як справляється з проблемами. Робитимуть це уже з новим виконавчим директором — ним замість Федора Фесюна, який склав повноваження за власним бажанням, обрали колишнього голову Чернігівської райради Михайла Литвина.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини