Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:17:13

Майно територіальної громади Чернігова не здаватиметься в оренду за безцінь

04.02.2017   10:18

Фонд комунального майна Чернігівської міської ради інформує про зміни до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова.

Зміни внесені рішенням Чернігівської міської ради від 26 січня 2017 року №  15/VII-11 «Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія 5 скликання) зі змінами  та доповненнями». Вони набрали чинності з моменту оприлюднення цього рішення в газеті «Черниговские новости «Семь дней» № 5 (795) від 02.02.2017.

Мета змін - підвищення ефективності використання комунального майна, збільшення надходжень від орендної плати, приведення розміру орендної плати за користування комунальним майном до ринкового рівня. За попередніми розрахунками, додаткові надходження до міського бюджету від оренди в результаті прийнятих змін становитимуть близько 1,3 млн. грн. на рік.

Цим рішенням, зокрема:

- вилучено з 01.01.2018 з переліку установ, організацій, яким встановлено  розмір орендної плати 1 грн. за рік (п. 12 Методики) частину  бюджетних організацій, які утримуються за рахунок державного та обласного бюджетів.Вони будуть сплачувати орендну плату визначену за орендною ставкою 1% в рік від вартості майна.;

- змінені розміри орендних ставок по деяким цільовим призначенням;

- проведено зонування території м. Чернігова, встановлені коефіціенти та розміри мінімальної орендної плати за 1 кв.м в залежності від розташування об’єкта оренди.  При цьому, для визначеного рішенням переліку орендарів при розрахунку розміру орендної плати  не застосовуються зональні коефіціенти та розміри мінімальної орендної плати за 1 кв. м.

На виконання цього рішення міської ради договори оренди об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які укладені до 1 січня 2017 року (крім договорів оренди цілісних майнових комплексів) підлягають перегляду з дня набрання цим рішенням чинності.

Більш детальну інформацію щодо змін до Методики можна одержати у фонді комунального майна Чернігівської міської ради (14000, м. Чернігів, вул. Мстиславська, 8, тел. 778-386).

Також детальніше про це можна дізнатися в спеціальному розділі офіційного веб-порталу Чернігівської міської ради (Про місто → Комунальна власність → Оголошення).


Довідково:
Повідомлення про оприлюднення, проект рішення Чернігівської міської ради  «Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія 5 скликання) зі змінами  та доповненнями», та аналіз його регуляторного впливу для одержання зауважень і пропозицій попередньо були опубліковані на офіційному web-порталі Чернігівської міської ради в розділі «Регуляторна політика» (підрозділ «Оприлюднення проектів регуляторних актів») 28 листопада 2016 року.


 
Олексій Єпінін, Голова Фонду комунального майна Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини