Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:43:21

Почав свою роботу Дорадчий комітет з питань підтримки підприємництва в місті Чернігові

28.01.2017   11:29

В Чернігівській міській раді вперше відбулося засідання нещодавно створеного Дорадчого комітету з питань підтримки підприємництва у м. Чернігові.

Створення та робота такого дорадчого комітету передбачені Програмою підтримки малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки.

Участь у засіданні взяли заступник міського голови Олександр Ломако, депутати та керівники структурних підрозділів міської ради, а також представники об’єднань громадян, що входять до складу комітету.

Як визначено в Положенні про  дорадчий комітет,  затвердженому розпорядженням міського голови від 15 грудня 2016 року № 389-р, його головними завданнями є:
 - сприяння підтримці підприємницької ініціативи, популяризації ефективної громадсько-корисної підприємницької діяльності та соціально- відповідального бізнесу, відродження кращих традицій та етнічних принципів вітчизняного підприємництва, заохочення сімейного підприємництва;
 - координація виконання заходів Програми та аналіз їх впровадження;
 - обговорення та надання рекомендацій до вирішення проблемних питань що виникають у сфері підприємництва та підготовка рекомендацій щодо їхнього розв'язання.

Під час сьогоднішнього засідання члени комітету погодили план виконання у 2017 році заходів Програми підтримки малого та середнього підприємництва та проект механізму часткового відшкодування витрат на участь у виставково-ярмаркових заходах. Також вони переглянули презентацію відродженого телевізійного проекту «Срібна гривня» й обговорили проведення в Чернігові «Бізнес-фесту», який буде присвячений Дню підприємця й відбудеться орієнтовно 2-3 вересня.

Учасники зустрічі домовились про створення окремого організаційного комітету з проведення «Бізнес-фесту», до складу якого увійдуть також представники управління культури та туризму й управління економічного розвитку міста міської ради.

Олександр Ломако зазначив, що малий та середній бізнес у 2016 році приніс до міської скарбниці 403,4 млн грн. Це на 146,5 млн грн або на 57% більше, ніж у 2015 році.

- Рік зустрічаємо в умовах нової мінімальної заробітної плати (3200 грн), яка вже певним чином вплинула на кількість підприємців у місті та спровокувала перевищення припинення діяльності ФОПів над тими, які зареєструвались.
Оперативні данні державної податкової інспекції свідчать, що чисельність економічно активних (діючих) фізичних осіб - підприємців зменшилась на 3,6% і становить 14,9 тис. осіб. Цей відсоток значно менший, ніж ми очікували, адже деякі експерти прогнозували зменшення кількості суб’єктів господарювання на 25 - 40%.
Всього у сфері малого та середнього бізнесу зайнято 55,2 тисяч чернігівців. На жаль, за підсумками 2016 року цей показник також зменшився на 2,5 % через тенденцію розірвання трудових відносин безпосередньо між найманими працівниками та ФОПами. На підприємствах чисельність працюючих залишається стабільною, - сказав Олександр Ломако.

Заступник міського голови також нагадав, що вперше за всі роки існування в Чернігові програм з підтримки підприємництва фінансове забезпечення такої програми становить 100%. У міському бюджеті на її виконання передбачено 1,5 млн грн.

Програма підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2017-2020 роки затверджена на сесії міської ради 31 листопада 2016 року.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини