Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:56:59

Націоналісти Ічнянщини вшанували героїв боїв у Бахмачі та Крутах

27.01.2017   09:04

25 січня в місті Ічня за ініціативою місцевої партійної організації ВО «Свобода» та Чернігівського обласного осередку ВГО «Сокіл» вперше відбувся смолоскипний марш на честь героїв боїв під Бахмачем та Крутами.

Розпочали марш символічно: від каплиці героїв Небесної сотні, продемонструвавши тяглість боротьби різних поколінь українців. З гаслом «Бахмач, Крути – герої не забуті!» колона рушила вулицями міста. Протягом всієї акції націоналісти роздавали буклет Ростислава Мартинюка «Бої у Бахмачі та Крутах 25-29 січня 1918 року», аби донести історичну правду до кожного ічнянця.

Депутат Ічнянської міської ради, голова районної організації ВО «Свобода» Олеся Реута у вступному слові ознайомила учасників зі змістом буклету Ростислава Мартинюка, розповівши чому і в наш час приховують правду про бої під Бахмачем та Крутами. «Під час совєцької окупації Москва викреслювала пам'ять про будь-які бої під час визвольних змагань. Натомість уряд УНР наголошував лише на бою під Крутами, свідомо ігноруючи бої у Бахмачі. Уряд УНР був зацікавлений у представленні війни 1918 року та бою під Крутами як ексцесу, а самі шукали миру й порозуміння з агресором.  Зараз влада зацікавлена у збереженні такого трактування подій, проповідуючи капітуляцію і москвофільство. Тоді пропаганда УНР свідомо звузила театр воєнний дій січня 1918 року до одних лише Крут, а сам бій представила як свою власну заслугу. Тоді як через злочинну пацифістську політику фактично знищила українське військо і віддала перебіг війни на самотік. Зараз влада бореться із добровольчим рухом, вдаючись до репресій проти героїв нової московсько-української війни»,- наголосила Олеся Реута.                                                                   

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини