Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:31:33

Сергій Сергієнко: перехід від старого до нового адміністративного устрою не повинен заважати нормальній життєдіяльності регіону

25.01.2017   14:03Агенцiя

На терміновій нараді, скликаній заступником голови облдержадміністрації Сергієм Сергієнком, сьогодні йшлося про забезпечення сталої роботи бюджетних установ у об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Як зазначив Сергій Сергієнко, у ході реформування адміністративного устрою області виникає чимало запитань, на які немає чітких однозначних відповідей.

Наприклад, яка установа і яким чином сплачуватиме за опалення школи, якщо тендер на постачання газу проводив райвідділ освіти, а кошти на опалення передбачені з нового року у бюджеті новоствореної громади? Навіть якщо в ОТГ вже створено свій відділ освіти, оголошений ним тендер триватиме не один місяць. Шкільні ж приміщення опалювати треба вже зараз. Крім того, через низку організаційних моментів у багатьох ОТГ поки не відкрито казначейські рахунки, тож рух бюджетних коштів обмежено.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що фахівці структурних підрозділів райдержадміністрацій активно переходять на роботу до новостворених органів місцевого самоврядування, тож часом працювати з документами просто стає нікому. Водночас подекуди голови ОТГ, не маючи достатнього досвіду чи знань, легковажно ставляться до фінансових питань, вважаючи їх суто внутрішніми.

Детально обговоривши ситуацію, що склалася, учасники наради визнали слушною думку Сергія Сергієнка пропонувати ОТГ залишити делеговані райдержадміністраціям повноваження хоча б до настання тепла. При цьому варто подбати не лише про фінансування, а й про подальше працевлаштування фахівців РДА, що забезпечуватимуть належний хід опалювального сезону.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини