Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:23:15

Депутатський тиждень: як добре нардепи уміють мовчати...

05.12.2016   20:39Агенцiя

Наша редакція продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців. Пропонуємо дізнатися, хто був найбільш активним у окрузі, а хто відстоював інтереси громади у Брюселі.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність?

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність. Причому за це не треба платити гроші, варто лише надати інформацію.

Станом на 20 годину у понеділок 5 грудня наша редакція отримала звіти двох народних депутатів: Олександра Кодоли та Валерія Давиденка.

Валерій Давиденко - ВО №208

Другого грудня Валерій Давиденко в Менській районній раді взяв участь у обговоренні медичної реформи та перспектив формування госпітальних округів. На заході також були присутні медпрацівники, керівники області, Менського та кількох сусідніх районів. Під час зустрічі було окреслено основні завдання реформування і наведені аргументи на користь створення центру госпітального округу саме в Мені.

Свою підтримку рішенню створити центр госпітального округу у Мені народний депутат висловлював і висловлює неодноразово, наводячи численні аргументи.
– Ми  із вами сьогодні на цьому зібранні фактично створюємо госпітальний центр у Мені. То чого ще відтягувати? Подивіться – інтерни масово вибирають Менську центральну райлікарню, а це багато про що говорить. Окрім того, менські медики вже давно налагодили співпрацю із колегами з сусідніх районів. Мена знаходиться на центральній магістралі – це одна чи не з найбільших переваг, щоб тут було створено один із регіональних медичних центрів Чернігівської області,  - зазначив Валерій Давиденко.

Також у рамках робочої поїздки депутат побував у Центральній районній лікарні і відвідав села Стольне, Синявка і селище Березна.

Цього ж дня Валерій Давиденко був і на Куликівщині. Відвідав ЦРЛ, вручив подяки та винагороди бригаді лікарів, які працюють у рамках проекту «Доступна медицина у кожне село» та передав їм пакет з витратними матеріалами для безкоштовного обслуговування населення під час роботи виїзної бригади. Потім депутат побував на відкритті водонапірної башти, яку за його сприяння було побудовано на кошти Фонду регіонального розвитку. Після цього його запросили відвідати місцевий дитсадок «Ромашка» на відкриття реконструйованої спортивної зали. Кошти (капітальні видатки) до цього закладу надійшли так само за сприяння народного депутата. Маленьким вихованцям він привіз солодкі подарунки. У рамках робочого візиту Валерій Давиденко побував і в загальноосвітній школі, де оглянув реконструкцію даху і поспілкувався із педагогічним колективом закладу.  Опісля – відвідування села Орлівка, де депутат зустрівся з громадою, оглянув новозбудований водогін і завітав до місцевої школи, якій подарував шафу для випікання здоби. А у рамках освітньої програми вручив закладу оргтехніку.

Олександр Кодола - ВО №209

Минулого тижня народний депутат звітував за 2 роки роботи в засобах масової інформації  на зустрічах з виборцями. Ну а з середи по суботу відстоював національні інтереси в Брюсселі.

У понеділок та вівторок народний депутат Олександр Кодола провів прийом громадян у своїй громадській приймальні в Чернігові.

За результати зустрічей було підготовлено та направлено до різних органів влади 15 депутатських звернень.

Також у вівторок 29 листопада народний депутат  взяв участь у запису програм обласного телебачення та радіо, під час яких відзвітував про свою депутатську діяльність за два роки роботи у Верховній Раді України.

З 30 листопада по 03 грудня Олександр Кодола у складі української парламентської делегації перебував у міжнародному відрядженні до Брюсселя, де, заступник Глави Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС — Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) Олександр Кодола взяв участь у засіданні Комітетів ПА ЄВРОНЕСТ  в Європейському Парламенті.

В рамках візиту, українська делегація брала участь у засіданні комітетів з питань енергетичної безпеки, з питань економічної інтеграції, наближення нормативної бази та конвергенції з політикою ЄС східноєвропейського компоненту. Де серед інших питань розглядалися довгострокові фінансові перспективи, розвиток енергетичної сфери та їхній вплив на економічне співробітництво країн-учасниць Східного Партнерства. Також наші депутати зустрілися із депутатами Європейського Союзу та Представником України при ЄС Миколою Точицьким.

Сергій Березенко - ВО №205

Взяв участь у засіданні Кабінету Міністрів України під час розгляду концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я.
Народний депутат України, член парламентського комітету з питань охорони здоров’я Сергій Березенко прокоментував схвалену урядом концепцію реформи охорони здоров’я: «Для того, щоб медична реформа повноцінно стартувала, парламентарям потрібно до кінця 2016 року проголосувати закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» (реєстрац. №2309а-Д), який передбачає фінансову автономізацію державних медичних закладів».
За його словами, законопроект №2309а-Д встановлює спрощений порядок реорганізації закладів охорони здоров’я – державних та комунальних установ у казенні та комунальні некомерційні підприємства.
«Прийняття законопроекту дасть можливість комунальним і державним підприємствам, у які перетворяться наші державні лікарні, кошти, які вони будуть отримувати, окрім державних субвенцій, направляти на підвищення зарплати спеціалістів, нове медичне обладнання і т.і. Фактично лікар буде отримувати в залежності від того, скільки послуг він надав, а не згідно посадового окладу» - зауважив Сергій Березенко.
Він підкреслив, що один з важливих моментів медреформи є те, що «завдяки реформі пацієнт зможе вибирати собі лікаря і не прив’язуватися до однієї лікарні за місцем реєстрації. А головне, ми перестанемо витрачати медичну субвенцію лише на фінансування ліжкомісць та обігрів стін будівель лікарень».


Громадські приймальні в окрузі працювали відповідно до графіку, за минулий тиждень всього звернулося 102 громадянина. Зокрема, прийнято 58 заяв, надано  1 консультацій головою приймальні, 10 консультацій юристом, 25 консультацій по телефону.

На окрузі діють соціальні програми за напрямками:
•    доступна англійська мова для дітей ( середа 10:00 – 11:00 та 16.30-17:30);
•    зібрання клубу за інтересами для людей похилого віку (вівторок 15.00 – 16.30);
•    курс лекцій «Історичні мандрівки містом» (четвер 15.00 – 16.30).

 

Станом на 20 годину у понеділок 5 грудня наша редакція отримала звіти двох народних депутатів: Олександра Кодоли, Сергія Березенко та Валерія Давиденка.

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Сергій Березенко (ВО №205), Василь Амельченко, Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206), Анатолій Євлахов (ВО №207), Олександр Черненко та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка 12 грудня до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 5 по 11 грудня.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "
Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів  з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини