Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:42:09

Депутатський тиждень: чи мають що сказати народні обранці електорату?

07.11.2016   16:16Агенцiя

Минулий тиждень з 31 жовтня до 6 листопада виявився насиченим у депутатів: робота в парламенті, коментарі щодо накопичених статків та інша суєта. Наша редакція продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність?

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність. Причому за це не треба платити гроші, варто лише надати інформацію.

Станом на 16 годину у понеділок 7 листопада наша редакція отримала звіти трьох народних депутатів: Олександра Кодоли, Анатолія Євлахова та Олександра Черненка. Про діяльність Сергія Березенка "підчитали" на його сторінці у мережі Фейсбук. Як і обіцяли, публікуємо.



Анатолій Євлахов - виборчий округ №207


Минулий тиждень був пленарним, народний депутат України Анатолій Євлахов був присутнім на всіх засіданнях парламенту.

За минулий тиждень народним депутатом було подано 1 законопроект, що стосується аграрних і земельних питань. Крім того, Анатолій Євлахов провів зустрічі з міністром фінансів з приводу фінансування об’єднаних територіальних громад. За наслідками зустрічі міністерство фінансів врахувало пропозицію щодо збільшення інфраструктурної субвенції для громад.

Також було проведено зустрічі з міністром соціальної політики А. Ревою з приводу очікуваних наслідків підвищення мінімальної заробітної плати.

Приймальні в окрузі працювали відповідно до графіку, було опрацьовано 92 звернення громадян, зокрема 12 особистих прийомів, 55 дзвінків і 22 листа. За наслідками роботи з громадянами було надано 38 консультацій та направлено 45 депутатських звернень з порушених заявниками питань.

Олександр Кодола - виборчий округ №209

Як завжди парламентський тиждень 31 жовтня - 4 листопада був доволі насиченим в робочому графіку народного депутата України Олександра Кодоли. Він брав активну участь у роботі Верховної ради України, не пропустивши жодного пленарного засідання.
Депутат брав участь у всіх важливих голосування, в тому числі і за Постанову про скасування підняття заробітної плати народним депутатам.
04 листопада ВРУ зареєстровано  законопроект, співавтором якого став Олександр Кодола: «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства та зниження ставки податку на додану вартість для деяких видів сільськогосподарської продукції».
Як заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства 2-го листопада Олександр Кодола взяв участь у засіданні комітету, на якому обговорювалася низка профільних законопроектів. На засіданні Комітету схвалено підготовлені до розгляду Верховною Радою України у другому читанні законопроекти реєстр. №№ 5273, 1581-д, 4550, 3696; прийнято рішення за наслідками розгляду 19.10.2016 Комітетом в порядку контролю питання: «Про стан виконання органами виконавчої влади Рекомендацій парламентських і комітетських слухань на тему: «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків: проблеми та шляхи їх вирішення»; розглянуто підготовлені до першого читання законопроекти реєстр. №№ 4844, 4720, 3273.
Розгляд підготовленого до другого читання законопроекту реєстр. № 4733-1 перенесено, у зв’язку із необхідністю його додаткового обговорення робочою групою, а також погоджено утворити робочу групу щодо удосконалення законодавства з питань здійснення комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду.

Минулого тижня народним депутатом зареєстровано два депутатські запити: до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо звернення працівників патронажної служби Ніжинської міської організації Товариства Червоного Хреста України Чернігівської області; щодо  якості питної води в населених пунктах Ічнянського району Чернігівської області.

Також протягом тижня народним депутатом було направлено 12 звернень до різних органів влади щодо  питань порушення прав та свобод громадян, питань отримання субсидій, оформлення документів учасникам АТО та інших.

В опублікованому моніторингу ГМ ОПОРА діяльності народних депутатів-мажоритарників за серпень-вересень  Олександр Кодола посів друге місце у загальному рейтингу,  а за результатами роботи з виборцями в окрузі — третє.

Також минулого тижня народний депутат відзвітував у ЗМІ перед громадою про залучення до округу 17 мільйонів гривень з Фонду соціально-економічного розвитку.

Активну учать народний депутат брав у медіа-заходах. Зокрема , 1 листопада він взяв участь в передачі «Про головне» на 1 національному телеканалі, під час якої обговорювалися питання роботи парламентської сесії, зокрема рішення про відмову від підвищення зарплат депутатам і обнародування електронних декларацій.

А 2 листопада  Олександр Кодола в програмі «Великий ефір» на телеканалі «NewsOne» обговорив заповнення чиновниками е-декларації, пропозицію введення штрафів за прогули депутатів, закон про спецконфіскації.

3 листопада народний депутат провів у Верховній Раді брифінг, за участі представників ГО «Щит-41», ніжинцями-учасниками АТО Станіславом Прощенко та Анатолієм Сліпаком. Під час якого учасники брифінгу звернули увагу на часто упереджене ставлення правоохоронних органів та влади до наших захисників. Зокрема Учасники бойових дій, колишні військовослужбовці просили допомогти їх бойовому побратиму, волонтеру і добровольцю з Ніжина Сергію Смоляру.

Також депутат продовжував свою постійну діяльність щодо ознайомлення громадськості з роботою Верховної Ради. Зокрема за його сприяння було проведено екскурсію для студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Олександр Черненко - Блок Петра Порошенка

Народний депутат України Олександр Черненко протягом звітного тижня з 31 жовтня по 4 листопада брав участь у всіх пленарних засіданнях Верховної ради.

Понеділок, 31 жовтня

1. Участь в Експертній раді фракції, де розроблялись пропозиції щодо голосування по законопроектах порядку денного сесії Верховної Ради України.
2. Участь в ефірі телеканалу «Рада» на тему: Яким буде пленарний тиждень.
3. Участь у засіданні фракції.
 
Вівторок, 1 листопада

Виступив співавтором проекту Закону 5328 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо зняття заробітної платні з народного депутата за прогули та порушення Регламенту).
 
Середа, 2 листопада

Участь у засіданні Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Разом з народними депутатами - членами МФО «ЄвроОптимісти» взяв участь у зустрічі із делегацією депутатів парламенту Бельгії.

П’ятниця, 4 листопада

В якості лектора взяв участь у навчальному семінарі молодіжної організації партії "Солідарність".

 

Валерій Давиденко - виборчий округ № 208

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 1 листопада 2016 року було прийнято Рішення за результатами обговорення питання щодо проблем та перспектив розвитку лісової галузі України на базі Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України, яке проводилось  відповідно до ініціативи народних депутатів України Давиденка В.М. та Дідича В.В.
Зокрема, Комітет рекомендує Кабінету Міністрів України забезпечити розробку проектів Законів України щодо: створення Державного лісового фонду України; електронного обліку, як відведеної, так і зрубаної деревини у лісах всіх користувачів; організації ринку деревини; посилення кримінальної відповідальності за самовільні рубки, переробку краденої деревини та підробку документів.
Запропоновано Кабінету Міністрів України внести зміни до рішень щодо затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, яким передбачити відновлення підготовки фахівців за спеціальністю оброблювання деревини (технології деревообробки, технології виробів з деревини). Уряду рекомендовано забезпечити розробку комплексної Національної лісової стратегії та Програми «Ліси України до 2030 року» та, під час доопрацювання проекту Закону про Державний бюджет України на 2017 рік до другого читання, передбачити збільшення видатків за загальним фондом державного бюджету за бюджетною програмою 2805060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді».
Також, на засіданні  прийнято рекомендації за результатами комітетських слухань на тему: «Трансформація агропромислового комплексу України. Стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств та їх оподаткування», проведених 12 жовтня 2016 року, та затверджено Рішення Комітету «Про проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік (реєстр. № 5000 від 15.09.2016), згідно з яким, зокрема підтримано пропозиції народного депутата України Давиденка В.М. щодо доцільності започаткування державної підтримки малих сільськогосподарських виробників шляхом запровадження таких нових бюджетних програм як “Державна підтримка новостворених сімейних фермерських господарств” та “Державна підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів”.

Довідково  розглянуто інші питання: Про проект Постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Захист землевласників (землекористувачів) від рейдерського захоплення та позбавлення їх землі сільськогосподарського призначення та про заходи протидії рейдерству (16 листопада 2016 року)» (реєстр. № 5288 від 19.10.2016); Про проект Постанови «Про захист землевласників (землекористувачів) від рейдерського захоплення та позбавлення їх землі сільськогосподарського призначення та заходи протидії рейдерству» (реєстр. № 5286 від 19.10.2016); Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпечності харчових продуктів» (реєстр. № 4589 від 04.05.2016); Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель дорожнього господарства та розвитку мережі автомобільних доріг» (реєстр. № 4648 від 11.05.2016); Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» (реєстр. № 4024а від 15.07.2016).

Народним депутатом України Давиденком В.М. було зареєстровано депутатський запит до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо вирішення питання з приводу проблеми запровадження прямих міжбюджетних відносин між новоствореними об’єднаними територіальними громадами та Міністерством фінансів України.

 

 

Сергій Березенко - виборчий округ №205

Про свою діяльність народний депутат інформує на власній сторінці у мережі Фейсбук. Наводимо дослівно та із скороченнями.

Середа, 2 листопада

Сьогодні мої колеги з комітету податкової та митної політики підтримали доопрацьований спільно з ними законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі»» (реєстр. № 3458), який було направлено парламентарями на повторне перше читання.

Це один з трьох ключових законопроектів, ініційованих мною для «реанімації» стратегічно важливої для України галузі.

Зокрема, законопроектом тимчасово вводяться митні пільги для підприємств літакобудівної галузі.
...

Вівторок 1 листопада

Підтримав сьогодні прийняття постанови 5323 "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік", якою Верховна Рада внесла зміни до своєї попередньої постанови щодо державного бюджету і виключила з неї пункти 3 і 4, якими підвищувалася заробітна плата народним обранцям.
...

Понеділок, 31 жовтня

На засіданні фракції підняв перед Прем’єр-міністром питання про збільшення фінансування Національної Академії медичних наук у держбюджеті на 2017 рік: при потребі – 1,1млрд.грн закладено 827 млн. грн.
...

***

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Давиденко (ВО №208), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206) та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка 14 листопада до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 7 по 13 листопада.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів  з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини