Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:23:17

Чернігів з робочим візитом відвідав радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко

02.11.2016   12:15Агенцiя

Під час візиту в Чернігів радник Міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко закликав громадськість до активної співпраці з органами виконавчої влади.

1 листопада Чернігів з робочим візитом відвідав радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко. В ході зустрічі з силовиками, журналістами та громадськістю обговорювався процес реформування поліції та налагодження взаємодії між громадськістю та органами виконавчої влади.

Чернігівщина стала сімнадцятою областю, яку з робочим візитом відвідав радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко. Він провів робочу нараду з керівництвом ГУНП, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби та регіонального сервісного центру МВС, діяльність яких координує Міністр внутрішніх справ. Також до обговорення процесу реформування МВС, налагодження взаємодії між громадськістю та органами виконавчої влади запросили журналістів та представників громадських організацій.

За словами радника Міністра, метою зустрічі є поглиблення співпраці населення з громадськими організаціями, які повинні брати активну участь не лише в обговоренні нормативно-правових актів МВС, а й інших державних процесах, не залишатися осторонь від актуальних проблем країни.

Під час діалогу з керівниками органів виконавчої влади, діяльність яких координує МВС, Володимир Мартиненко ознайомився зі специфікою роботи вказаних відомств у прикордонному Придесенні, їх співпрацею, яка направлена на підтримання стабільної обстановки на Чернігівщині.
Як повідомив Володимир Мартиненко, нормативно-правовими документами не передбачено створення в обласних управліннях органів державної влади будь-яких громадських рад. Тому один з виходів із такої ситуації - створення робочої групи. До неї можуть увійти всі громадяни з активною життєвою позицією, які здатні допомогти Міністерству внутрішніх справ у проведенні реформи.

Спілкуючись з журналістами, радник Міністра внутрішніх справ України озвучив критерії відбору до участі в робочій групі. Це мають бути максимально прогресивні люди з різних сфер українського суспільства, в тому числі й представники засобів масової інформації, які не тільки зможуть плідно працювати, а й висвітлювати роботу організації зсередини. Голова Громадської ради також відповів на низку питань, що стосуються роботи організації.

Представників громадських організацій радник Міністра запросив долучитися до роботи цієї групи, щоб своїм досвідом та знаннями специфіки області активісти допомогли вирішувати нагальні проблеми жителів Чернігівщини. Активісти, які виявлять бажання увійти до складу робочої групи, можуть заповнювати анкети та надсилати мотиваційні листи на електронну адресу: gromrada@mvs.gov.ua
Після того, як робоча група буде сформована, наприкінці листопада відбудеться зустріч із Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим для узагальнення всіх питань.

Звертаючись до активістів, Володимир Мартиненко зазначив, що якщо хтось із них має достатній досвід, він може стати експертом Громадської ради і вносити корективи й пропозиції до нормативно-правових документів та робити їх юридичний аналіз.

Голова Громадської ради при МВС зазначив, що такі поїздки Україною стимулюють громадянське суспільство надавати максимальну підтримку правоохоронному відомству.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.