Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:36:42

Депутати вже визначили адреси, де завдяки коштам їх депутатському фонду з'явиться новий асфальт

20.08.2016   11:35

Усі депутати Чернігівської міської ради вже прийняли рішення щодо того, на яких саме вулицях і провулках вони хочуть покращити асфальтне покриття, направивши туди половину коштів свого «депутатського фонду».

На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради про це сказав начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц. За його словами, всі депутати вирішили направити кошти не на капітальні, а на поточні видатки.

Це означає, що кошти будуть витрачатися на поточний ремонт існуючих доріг та проїздів, а не на прокладання нового асфальтового покриття чи його капітальний ремонт.

Такі рішення депутатів міської ради можуть бути пов’язані в тому числі з тою обставиною, що при капітальних ремонтах та будівництві значна частина коштів має витрачатися на виготовлення проектної документації, експертизу тощо. Тоді на самі дорожні роботи залишається вже значно менша сума, якої може не вистачити. Також протягом останнього часу ряд депутатів висловлювали застереження, що для підготовки та проведення капітальних робіт до сезону дощів вже може не вистачити часу.

У будь-якому разі, пропозиції депутатів подані до управління ЖКГ та зараз опрацьовуються.

Як уточнила прес-службі міської ради заступник начальника управління ЖКГ Наталія Плиско, тепер фахівці цього підрозділу з кожним депутатом або його представником будуть виїжджати на вказані в депутатських заявах об’єкти, дивитися обсяги необхідних робіт і складати дефектні акти. Також визначатимуть, чи відповідають обсяги робіт фінансуванню.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини