Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:53:18

Довгоочікувана і довготривала сесія обласної ради відбулася

21.07.2016   09:33Агенцiя

Відповідно до розпорядження голови обласної ради 20 липня, відбулося пленарне засідання п’ятої сесії обласної ради сьомого скликання. На розгляд депутатів було винесено понад 100 питань.

Втім, попри значний об’єм проблематики, яка потребувала прийняття рішень, перебіг засідання був динамічним, а робота загалом – продуктивною – всі питання було розглянуто за менше ніж чотири години.

Перед погодженням внесення до порядку денного питань, поданих після засідання президії, слово взяв депутат Сергій Журман. Він висловив обурення порушенням, на його думку, регламенту роботи обласної ради. На переконання депутата, внесення двох питань: «Про видачу дозволу на спеціальне водокористування товариству з обмеженою відповідальністю «Папернянський кар’єр скляних пісків» та «Про погодження надання спеціального дозволу на геологічне вивчення, в тому числі – дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафти і газу (промислова розробка родовищ) газу природного, конденсату Савинківського родовища товариству з обмеженою відповідальністю «Чернігівтехномонтаж інк» було здійснено з ознаками порушення процедури.

У відповідь на цей закид депутат обласної ради, заступник голови ОДА Сергій Сергієнко звернувся до депутатського корпусу з пропозицією не брати їх до уваги та включити до порядку денного, адже мова йде про, фактично, технічні рішення, необхідні для розвитку промисловості області.

Депутат обласної ради, голова облдержадміністрації Валерій Куліч роз’яснив, що у зв’язку зі зміною порядку надання такого роду спеціальних дозволів, обласна рада лише погоджує вже наданий відповідними службами дозвіл, на що має 10 днів. Тому рішення має бути внесене до порядку денного.

Заступник голови обласної ради Арсен Дідур додав, що, згідно з процедурою погодження, нерозгляд питання обласною радою у відведений термін буде сприйнято відповідними державними органами як «мовчазна згода». Тому внесення їх до порядку денного є необхідним.

За внесення питань до порядку денного виступив також депутат Іван Якуб, який нагадав, що промислове підприємство, якому пропонується видати дозвіл на спеціальне водокористування, є вагомим наповнювачем бюджету району, в якому воно розміщене, і надання цього дозволу було погоджено профільною комісією обласної ради.

Наступною пролунала пропозиція однієї з комісій обласної ради про зняття з порядку денного питання про передачу в спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» та прохання звернутися до Чернігівської міської ради з пропозицією повторно розглянути можливість прийняття закладу на баланс міста.

На захист проекту рішення виступив Валерій Куліч. Він роз’яснив, що місто Чернігів з юридичної точки зору не може прийняти заклад до комунальної власності, а пропоноване прийняття його на баланс області дасть змогу розблокувати ситуацію, що склалася довкола лікарні й триває вже понад рік. Він запевнив, що ті працівники, які лишилися у штаті закладу, будуть працевлаштовані у лікарняних установах міста, а перехід лікарні у комунальну власність області не матиме негативного впливу на якість медичного забезпечення пацієнтів і створить можливість фінансувати заклад з обласного бюджету.

Після заслуховування аргументів сторін депутатський корпус не підтримав виключення питання з порядку денного та лишив його для подальшого розгляду в ході засідання.

Далі, на запит постійної комісії з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності, з порядку денного було виключено питання «Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що підлягають приватизації у 2016 році» для його доопрацювання.

Останньою пропонованою зміною до порядку денного до початку засідання стала пропозиція зняти питання «Про ініціювання питання щодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області державного професійно-технічного навчального закладу «Щорське вище професійне училище лісового господарства» для його внесення на розгляд на наступній сесії, одночасно з усіма іншими подібними проектами, які стосуються прийняття у комунальну власність області професійно-технічних навчальних закладів, які утримуються за рахунок обласного бюджету.

Внесення питання на розгляд відстояв голова обласної ради Ігор Вдовенко, мотивуючи тим, що жоден згадуваний суб’єкт, крім Щорського вищого професійного училища лісового господарства, не має готової необхідної документальної бази. Тому прийняття комплексного рішення не зможе відбутися на наступній сесії, а затягування у часі розгляду питання щодо Щорського училища не матиме жодних позитивних наслідків.

Заслухавши голову обласної ради, депутатський корпус підтримав його та залишив питання в порядку денному.

Після цих обговорень депутати взялися до розгляду питань по суті:

– Про звернення депутатів Чернігівської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо спрощення механізму надання статусу учасника бойових дій бійцям добровольчих формувань.

У ході обговорення проекту рішення слово взяла депутат чернігівської міської ради, волонтер Ірина Березинець. Вона закликала підтримати проект рішення і кожного з присутніх розглянути можливість підтримки благодійної акції «Єдина родина України». Голова облдержадміністрації Валерій Куліч також підтримав заклик до підтримки заходу, співорганізатором якого є очолювана ним установа.

Після виступів та обговорень проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про звіт про виконання обласного бюджету і витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за І квартал 2016 року.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до обласної Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016 – 2020 роки.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про звіт тимчасової контрольної комісії обласної ради з комплексної перевірки діяльності Козелецького районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Козелецьрайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради.

Із доповіддю виступив голова тимчасової спеціальної комісії Юрій Балаховець. Звіт взято до відома, крім того, у ході обговорення було озвучено, що керівник підприємства «Козелецьрайагролісгосп» Сергій Вохмінцев написав заяву на звільнення.

– Депутат обласної ради Сергій Пащенко, за підсумком озвученого, запропонував поставити на голосування питання про висловлення недовіри директору комунального підприємства Чернігівської обласної ради «Чернігівоблагроліс» Івану Донцю.

Після дискусії питання було внесене до порядку денного та підтримане по суті 46-ма депутатами.

– Після цього було включено до порядку денного сесії та підтримано по суті рішення про розірвання контракту з керівником «Чернігівоблагроліс».

За звільнення Івана Петровича Донця проголосували 44 депутати обласної ради.

– Наступною пропозицією, винесеною з голосу в ході засідання, стало включення до порядку денного питання про висловлення недовіри начальнику управління комунального майна Чернігівської обласної ради Володимиру Сидоренку. На переконання ініціатора розгляду питання депутата Олега Авер’янова, відповідальність за прозорість та ефективність роботи комунальних підприємств багато у чому лежить і на керівнику відповідного управління.

До дискусії щодо правомірності прийняття такого рішення також включилися депутати Анатолій Мельник, Сергій Журман, Сергій Варнавський, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук і депутат Дмитро Блауш.

Попри все, питання про висловлення недовіри начальнику управління комунального майна Чернігівської обласної ради Володимиру Сидоренку було включене до порядку денного і підтримане 41-м депутатом. А наступне після нього питання про звільнення начальника управління комунального майна Сидоренка прийняте 42-ма голосами «за».

– Про реорганізацію комунального підприємства «Центр державно-приватного партнерства» Чернігівської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Діловий центр» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до Програми фінансування у 2016 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Наступним, у зв’язку з попередніми рішеннями, був включений до порядку денного та прийнятий як рішення обласної внесений з голосу Валерієм Кулічем проект рішення про делегування голові обласної ради повноважень з призначення виконуючих обов’язки керівників комунальних підприємств у міжсесійний період. «За» – 52 депутатів.

– Про внесення змін до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області (зі змінами).

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Прийнято протокольне доручення відповідно до звернення Талалаївської сільської ради про ухвалення рішення про добровільне об’єднання.

– Про внесення змін до Програми покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Чернігівської області, військовозобов’язаних, призваних за мобілізацією, та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 18 грудня 2015 року №7-2/VII.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Чернігівській області на 2015-2016 роки.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про Агенцію регіонального розвитку Чернігівської області.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Ніжинський», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 27 січня 2016 року № 7-3/VII (з врахуванням погодженої зміни)

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2014 року з врахуванням погодженої пропозиції.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Інформація заступника начальника Деснянського басейного управління водних ресурсів Вадима Потапенка про стан водного об’єкта р. Остер та пропозиції щодо ліквідації надзвичайної екологічної ситуації.

Інформацію взято до відома. Прийнято рішення доручити голові обласної ради створити профільну робочу групу.

– Про втрату чинності рішення обласної ради від 7 вересня 2004 року «Про затвердження «Положення про державну систему моніторингу довкілля Чернігівської області».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2017 рік.

Рішення не прийнято.

– Про погодження клопотання державного підприємства «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція» щодо приведення існуючого поділу лісів на категорії на території Новгород-Сіверського, Коропського та Корюківського районів.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження клопотання сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба» щодо приведення поділу лісів на категорії на території Корюківського району.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження клопотання приватного сільськогосподарського підприємства «Колос» щодо приведення поділу лісів на категорії на території Корюківського району.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження клопотання приватного сільськогосподарського підприємства «Рекорд» щодо приведення поділу лісів на категорії на території Корюківського району.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження клопотання приватного сільськогосподарського підприємства «Червоний маяк» щодо приведення поділу лісів на категорії на території Корюківського району.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження клопотання Щорського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Щорсрайагролісгосп» щодо приведення існуючого поділу лісів на категорії на території Сновського району.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження клопотання Городнянського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Городнярайагролісгосп» щодо приведення існуючого поділу лісів на категорії на території Городнянського району.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження проекту зон санітарної охорони водозабору ПАТ «САН ІнБев Україна» в м. Чернігів - свердловини №1, №2, №3 Чернігівського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) Чернігівському районному дочірньому спеціалізованому агролісогосподарському підприємству «Чернігіврайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про введення тимчасового мораторію на санітарні та суцільні рубки лісів в лісопаркових зонах Чернігівської області.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження видобутку торфу торфородовища «Ірванцівське» філією «Ірванцівський торфозавод» державного підприємства «Чернігівторф».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про видачу дозволу на спеціальне водокористування товариству з обмеженою відповідальністю «Папернянський кар’єр скляних пісків».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про погодження надання спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафти і газу (промислова розробка родовищ) газу природного, конденсату Савинківського родовища товариству з обмеженою відповідальністю «Чернігівтехномонтаж інк».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до рішення обласної ради від 29 березня 2012 року «Про заснування обласної щорічної премії ім. І.В. Буяльського».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до рішення обласної ради від 18 грудня 2015 року «Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2016 - 2020 роки».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження обласної Програми забезпечення речовим майном вихованців Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Чернігівської обласної ради на 2016-2020 роки.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про реорганізацію Городнянської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІI ступенів Чернігівської обласної ради шляхом перетворення у комунальний заклад «Городнянська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до рішення обласної ради від 29 березня 2016 року № 24 - 4/VII «Про реорганізацію Сосницької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Чернігівської обласної ради шляхом перетворення у комунальний заклад «Сосницький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про перейменування комунального закладу «Березнянський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про перейменування Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернат I-III ступенів ім. Ю.М.Коцюбинського Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про перейменування комунального закладу «Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М.Островського» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження розпорядження голови обласної ради від 23 червня 2016 року № 96 «Про продовження терміну дії контракту з директором комунального закладу «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» Чернігівської обласної ради Стельмахом О.І.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про продовження терміну дії контракту з директором комунального закладу «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» Чернігівської обласної ради Стельмахом О.І.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про звільнення Тригубенка О.Х. з посади директора комунального навчального закладу «Чернігівський обласний навчально – виробничий центр».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про призначення Зінов’єва А.П. на посаду в.о. директора комунального навчального закладу «Чернігівський обласний навчально - виробничий центр».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження розпорядження голови обласної ради від 14 червня 2016 року № 88 «Про продовження дії контракту з начальником комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради Марченко В.В.».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про продовження дії контракту з начальником комунального підприємства «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради Марченко В.В.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про призначення Рема О.О. на посаду директора комунального підприємства «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про звільнення Лисенко О.В. з посади директора комунального закладу «Пошукове агентство по створенню науково-документальних серіалів «Книга Пам’яті» та «Реабілітовані історією» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про порушення клопотання щодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про реорганізацію комунального закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про реорганізацію комунального закладу «Науково-методичний центр з випуску Чернігівського тому енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України» Чернігівської обласної ради шляхом приєднання до комунального закладу «Пошукове агентство по створенню науково-документальних серіалів «Книга Пам’яті» та «Реабілітовані історією» Чернігівської обласної ради (з внесенням відповідних змін).

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження передавального акта Городнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про затвердження передавального акта Сосницької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про передачу до комунальної власності територіальної громади міста Ніжина нежитлової будівлі «аптека», за адресою: м.Ніжин, вул. Озерна, 21 (з внесенням відповідних змін).

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про включення до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області майна, що розташоване за адресою: м. Чернігів, вул. Ганжівська (Артема), 8.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін і доповнень до Положення про порядок передачі об’єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про передачу у довгострокове безоплатне користування пам’яток архітектури садиби «Покорщина» у смт. Козелець.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про надання дозволу на безоплатну матеріальну допомогу.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про передачу в оперативне управління комунальному закладу «Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської обласної ради майна, що розташоване за адресою: м. Чернігів, вул. Дніпровська, 6а.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про передачу в оперативне управління комунальному лікувально-профілактичному закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» будівлі, що розташована за адресою: м. Чернігів, вул. І.Мазепи, 3.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про втрату чинності рішення обласної ради від 29 березня 2012 року «Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що підлягають приватизації в 2012 році».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про ініціювання питання щодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області державного професійно-технічного навчального закладу «Щорське вище професійне училище лісового господарства.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про надання дозволу на безоплатну матеріальну допомогу.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про передачу в оперативне управління комунальному закладу «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму» Чернігівської обласної ради майна комунальної власності області, що розташоване за адресою: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 70.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про передачу в оперативне управління комунальному закладу «Обласний методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв» Чернігівської обласної ради майна комунальної власності області, що розташоване за адресою: м.Чернігів, вул. Магістратська, 3.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про подальше функціонування кінотеатру «Дружба».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про реорганізацію комунального підприємства «Чернігівкіно» Чернігівської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Діловий центр» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про передачу автомобіля ГАЗ-31105 в оперативне управління комунальному лікувально-профілактичному закладу «Чернігівська обласна лікарня».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про надання дозволу комунальному закладу «Черешенська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів» Чернігівської обласної ради на зміну статусу гуртожитку вихованців № 11.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про надання дозволу Городнянській загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів Чернігівської обласної ради на списання з балансу основного засобу.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про надання дозволу комунальному лікувально-профілактичному закладу «Чернігівський обласний онкологічний диспансер» на списання з балансу основного засобу.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про розподіл орендної плати комунальному підприємству «Діловий центр» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про встановлення зменшеного розміру орендної плати комунальному підприємству «Чернігівкіно» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про встановлення зменшеного розміру орендної плати Чернігівській міській громадській організації «Пласт-Арт».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про встановлення зменшеного розміру орендної плати Українському державному підприємству поштового зв'язку «Укрпошта».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про реформування друкованого засобу масової інформації - обласної газети «Деснянська правда», та комунального підприємства «Редакція газети «Деснянська правда» Чернігівської обласної ради.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про реформування друкованого засобу масової інформації газети «Гарт» та редакції Чернігівської обласної молодіжної газети «Гарт», співзасновниками яких є Чернігівська обласна рада.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про порушення клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування Куліковій Н.О.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до Положення про Почесну грамоту обласної ради та нагрудний знак до неї, затвердженого рішенням обласної ради від 23 січня 2015 року.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про внесення змін до рішення обласної ради від 2 грудня 2015 року №6-1/VII «Про утворення президії обласної ради».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про підтримку рішень сільських рад Чернігівської області.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про виключення з обліку села Миколаївське Михальчино-Слобідської сільської ради Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

Звернення:

– Про звернення депутатів Чернігівської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо внесення змін до законодавства в частині розподілу повноважень між Кабінетом Міністрів України, обласними державними адміністраціями та обласними радами.

Рішення не прийнято.

– Про звернення Чернігівської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про звернення до Прем’єр-міністра України В.Б.Гройсмана, Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Вовка Д.В. щодо зниження тарифів на природний газ та комунальні послуги (з урахуванням погодженої правки).

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про звернення до Генерального прокурора України щодо вжиття заходів реагування на факти підкупу виборців на 206 одномандатному виборчому окрузі з проміжних виборів народного депутата України 17 липня 2016 року.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про Звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Міністра енергетики та вугільної промисловості України Насалика І.С. щодо критичної ситуації, яка склалася навколо державного підприємства «Чернігівторф».

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про Звернення до Верховної Ради України щодо підтримки проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку» (реєстр. № 4152 від 25.02.2016).

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питань захисту, охорони, збереження та визначення правового статусу лісосмуг.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про Звернення до Державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» з пропозицією щодо присвоєння стадіону, що розташований за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 61, імені Юхима Школьникова.

Рішення не прийнято.

– Про звернення до Верховної Ради України щодо підтримки законопроектів з децентралізації.

Проект рішення прийнято як рішення обласної ради.

– Про запити депутатів Мирошниченка А.К., Ковтун А.Ю. Охонька С.М., Дейкуна М.П., Баришовця С.В., Хавила А.П., Осадчук Л.А., Нужняка С.М., Леоненка В.М., Кияновського В.П., Калиняка О.П., Чередник О.М., Супруна Г.І., Віротченка А.Г., Чубовського С.М., Журмана С.М., Прокопенка А.Л.

Підтримано.

Завершенням роботи пленарного засідання п’ятої сесії Чернігівської обласної ради сьомого скликання стала публічна заява депутата Сергій Пащенка. Він повідомив депутату обласної ради, голові облдержадміністрації Валерію Кулічу про те, що володіє матеріалами, які можуть свідчити про причетність голів двох райдержадміністрацій області до службових зловживань.

Було домовлено про передачу матеріалів голові ОДА для дослідження і прийняття подальших рішень.

Із супровідними документами, відповідними проектами рішень і результатами поіменного голосування можна ознайомитися на офіційному сайті Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини