Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:53:01

Портрети Леніна і Сталіна у Новгород-Сіверському підлягають безумовно демонтажу

20.07.2016   08:16Агенцiя

У ЗМІ Чернігівщини з’явилася інформація, що Новгород-Сіверський міський голова досі не організував демонтаж елементів декору – портрети Леніна і Сталіна на водонапірній башті. Більше того, він розповів про свою ідею залишити їх з пояснювальними написами.

Факти без прикрас і туману показують наступне:

1) Новгород-Сіверська міська рада з 21 травня до 21 листопада 2015 року НЕ ВИКОНАЛА вимоги Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», у тому числі і щодо демонтажу портретів Леніна і Сталіна на водонапірній башті (у центрі міста поряд з базарною площею) і пам’ятника Леніна.

2) Новгород-Сіверський міський голова як керівник виконавчої влади міської ради з 21 листопада 2015 року до 21 лютого 2016 року своїм розпорядженням, як того вимагав закон, НЕ ДЕМОНТУВАВ згадані портрети Леніна і Сталіна на водонапірній башті і пам’ятник Леніна.

3) Новгород-Сіверський міський голова навіть після рішення міської ради і відповідного розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації досі НЕ ДЕМОНТУВАВ пам’ятник Леніна.

Портрети злодіїв світового рівня теж ще залишаються у публічному просторі міста на радість ворогам держави Україна.

Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» БЕЗУМОВНО ВИМАГАЄ демонтаж цих об’єктів: «зображення, пам’ятники, пам’ятні знаки, написи, присвячені особам, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), особам, які обіймали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік, органах влади та управління областей, міст республіканського підпорядкування, працівникам радянських органів державної безпеки всіх рівнів» (підпункт «ґ» пункту 4 частини 1 статті 1 Закону).

Ми не можемо говорити, що Новгород-Сіверський міський голова не знає всього цього. Йому особисто у присутності майже усіх депутатів міської ради все це було роз’яснено представником Українського інституту національної пам’яті і двома радниками голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Фактом є те, що портрети Леніна і Сталіна на водонапірній башті і пам’ятник Леніна залишаються у публічному просторі українського прикордонного міста обласного значення поруч з державою, яка веде проти нас гібридну війну.

Всілякі ідеї та пояснення, які заважають якнайскорішому демонтажу цієї символіки, не мають значення. БУДЬ-ЯКІ ЗВОЛІКАННЯ у виконанні декомунізації у Новгород-Сіверському загрожують національній безпеці нашої держави на користь агресору.

Треба доводити український патріотизм, відданість державі Україна, законослухняність не словами, а справами. А час їде…

 
Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини