Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:23:42

Явка виборців на дільниці не надто висока, значних порушень поки не зафіксовано

17.07.2016   15:15Агенцiя

Люди не надто охоче йдуть на вибори: На 12 годину бажаючих віддати свій голос за одного з кандидатів у депутати до Верховної Ради України склала 12%.

Про це під час брифінгу в прес-центрі «Чиста політика» повідомив голова Чернігівської обласної організації КВУ Володимир Андрійченко.

За його словами, усі виборчі дільниці розпочали роботу вчасно і працюють у штатному режимі. Проте зафіксовані окремі непорозуміння.

– Один з кандидатів раптом вирішив замінити своїх членів комісії і спостерігачів безпосередньо у ніч перед виборами. Було скептичне відношення у самих штабістів цього кандидата, але о 6.30 ранку рішення ОВК було скасоване про заміну цих членів. Зараз усі працюють у штатному режимі, оскільки ОВК має згідно із законом 2 доби на оскарження цього рішення, - розповів Ігор Андрійченко.

Також на одній з вулиць Чернігова було зареєстровано декілька мікроавтобусів з молодиками, які називали себе представниками громадської організації «Триумвірат», зареєстрованої в ЦВК. За їх словами, усі вони є спостерігачами. Вони не чернігівські і їх більше 200. Чим вони будуть займатися – невідомо.

Володимир Андрійченко заявив: є інформація і щодо спроб зриву виборчого процесу: зокрема, деякі з кандидатів проводили роботу зі своїми членами дільничних виборчих комісій стосовно того, щоб сьогодні ті не виходили на роботу. Проте усі члени комісій на своїх місцях, робота триває.

Всього ж, згідно з уточненими списками виборців, сьогодні на Чернігівщині мають проголосувати 144 тисячі 793 людини.

Як повідомив начальник слідчого відділу Чернігівського відділу поліції Олексій Клунко, за правопорядком на дільницях 206-го виборчого округу стежать 340 працівників поліції: 88 по місту Чернігову, 152 – у Ріпкинському на 100 у Чернігівському районах.

Станом на 12 годину було зафіксовано декілька звернень довірених осіб одного з кандидатів та представників громадської мережі «Опора» щодо порушення головою ОВК їхнього права здійснювати свою діяльність. Проводиться перевірка.

А на виборчій дільниці №104 трапився випадок, який розцінюють як дрібне хуліганство. Проте поліція проявила пильність.

- Згідно з повідомленням дільничного інспектора, біля вказаної дільниці знаходився чоловік з плакатом з написом «Куплю голос». Відразу була викликана слідчо-оперативна група на місце та було встановлено, що даною особою являється журналіст столичної газети, який таким чином перевіряв реакцію правоохоронних органів. Вказана особа встановлена, дала відповідні пояснення, - зазначив Олексій Клунко.

Яз поінформував присутніх головний спеціаліст відділу адміністрування Державного реєстру виборців ОДА Богдан Кашка, згідно із Законом України «Про вибори народних депутатів України» органи ведення державного реєстру виборців забезпечують складання та передачу попередніх та уточнених списків виборців дільничним виборчим комісіям, а також іменних запрошень, які повинні бути доставлені виборцям.

- 5 липня було передано попередні списки, після чого вони уточнювалися. 14 липня були передані остаточні списки.

До списків потрапили тільки ті виборці, які мають зареєстроване місце проживання і мають виборчу адресу. Отже, якщо попередній список складав 144тисячі 423 виборці, то, згідно з уточненим, право голосу у 206-му виборчому окрузі мають 144 тисячі 793 людини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини