Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:32:28

Вибори по 206-му округу не повторять долю 205-ого

15.06.2016   16:47Агенцiя

Представники Комітету виборців України назвали передвиборну компанію по 206-му округу «змаганням технологічних машин», - Під час виборів будуть змагатися не кандидати, а їхні технологи, - розповіли представники КВУ.

Про це та основні проблеми виборчих процесів в мажоритарних округах і перспективи реформування виборчого законодавства говорили в експертному клубі «Чиста політика».

У брифінгу взяли участь Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель та представник ВГО КВУ по Чернігівській області Володимир Андрійченко.

Про те, що вже зафіксовані порушення передвиборчого процесу розповів Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

- Комітет виборців України проводить моніторинг роботи компаній по всіх 7-ми округах. І вже є зафіксовані порушення, зокрема в Чернігові. Якщо не давати правову оцінку, а давати експертну, то ми маємо підстави говорити про технологію непрямого підкупу і тому в Закон про вибори потрібно вносити зміни, - впевнений Олексій Кошель.

Про те, що вибори, які були по 205-му округу не повторяться цьогоріч, розповів представник ВГО КВУ по Чернігівській області Володимир Андрійченко.

- Станом на сьогоднішній день, ЦВК зареєструвало 20 кандидатів, 7 з них від політичних партій та 13 – самовисуванці. Ми впевнені, що на цих виборах не буде стільки технічних кандидатів, що дозволить нам більш якісно провести свою роботу на виборах, - розповів Володимир Андрійченко.

Існує дві тези щодо перспективи зміни складу ЦВК та на скільки це становить загрозу виборчому процесу.

- Перша - не варто переформатовувати ЦВК у ході виборчої компанії, а друга – є серйозний ризик зриву виборів, у випадку, якщо Верховна Рада відправить у відставку 12 членів ЦВК, то не знайдеться голосів для призначення нових.

Позиція Комітету Виборців полягає в тому що, комісію потрібно змінювати і чим швидше, тим краще та жодних ризиків для вибору компанії це не становить. Головне навантаження припадає на секретаріат комісії. Хоч ми можемо скільки завгодно критикувати ЦВК, але маємо визнати, що секретаріат працює достатньо якісно. Більш того, якщо ми проаналізуємо 11 кандидатур до складу ЦВК, то побачимо, що 5 з них є професійними державними службовцями різного рівня, які ніколи не мали жодного відношення ні до реформ виборчого процесу, ні до реформ виборчого законодавства.

Було б непогано,якщо б ми до виборів змогли оновити склад ЦВК, щоб у нового складу з’явився перший досвід та знання, – розповідає Олексій Кошель.

- Якщо перша теза для політиків, які не бажають оновлювати склад ЦВК, то друга теза має загрозу.

Закон «Про регламент» чітко передбачає, що на кожну кандидатуру проводиться певний відбір. Не можна однією постановою призначити декілька членів ЦВК. Потрібно, щоб на кожного була своя постанова. Через те,що список кандидатур є дуже низької якості, сьогодні список кандидатур включає в себе «Блок Петра Порошенко», «Народний Фронт» та депутатської групи «Відродження». Не представленні партія Ляшка, партія «Батьківщина» і «Опозиційний блок». Тому ми можемо отримати незбалансовану виборчу комісію і це буде нести певні репутаційні втрати для нашої держави, бо існують певні вимоги та міжнародні стандарти до формування ЦВК. Головним стандартом є представлення інтересів всіх політичних сил, які є в Парламенті.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини