Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:03:24

Дмитро Блауш, як "дзеркало" чернігівських виборів

13.06.2016   07:38Агенцiя

Якщо на початку виборчої кампанії «младодемократ» та екс-БПП-ешник Єгор Фірсов був головним борцем за справедливість і головним виборчим шоуменом, то зараз ситуація радикально змінилася. Першу скрипку активного борця неухильно перебирає на себе Дмитро Блауш.

По-перше – він більш досвідчений у місцевих політичних реаліях. Декілька виборчих кампаній підтверджують його позитивний досвід.
По-друге – нікого з кандидатів по 206 округу не супроводжує активно Олег Ляшко, політик, який за останніми президентськими рейтингами на другому місці.
По-третє – це, мабуть, один з небагатьох політиків, якого підтримує одна з найбільш активних місцевих партійних структур – Радикальна партія.

Мабуть і кампанія повинна бути у Дмитра Блауша однією з найбільш гучних і переможних….

Але є декілька, на мою думку, фактів, які свідчать, що ні значних коштів, ні людських ресурсів у кампанію представника Радикальної партії Олега Ляшка сьогодні ніхто не вкладає.
Кампанія кандидата більше нагадує експромти та особистий щоденник у мережі «Фейсбук».

Чому?
Відповіді потрібно шукати у минулорічній славнозвісній виборчій кампанії по 205 округу.
Дмитро Блауш зареєструвався кандидатом в цьому окрузі у середині червня 2015 року. Як і зараз – від Радикальної партії Олега Ляшка. Кандидатів тоді було 14, а за два тижні – 127.
Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS на початку липня в лідери виводив кандидата від БПП Сергія Березенка - 16,9%. За  кандидата від партії "УКРОП" Геннадія Корбана віддали б свій голос 7,2% виборців. На третьому місці знаходився кандидат від РПЛ Дмитро Блауш, його готові були підтримати 4,2% виборців.
Ще через два тижня Дмитро Блауш знявся з перегонів, як він пояснив, за рішенням партії. Кандидатів на той час залишилося 91.
Рейтинговий кандидат знявся з перегонів. Про що це говорить? Мабуть про те, що його було використано, як технічного кандидата, який може у когось з лідерів «відібрати» голоси.
Головним рупором влітку 2015 року кампанії Дмитра Блауша був лідер його партії Олег Ляшко.

Зараз таке враження, що ситуація може повторитися.
Якщо аналізувати інформацію, яку Дмитро розміщує у мережі, то складається враження, що він власну виборчу кампанію проводить самостійно, як виконання конкретного обов’язку або чийогось завдання. Цікаво перед ким?

Молодий, але досвідчений політик постійно робить помилки? То він кандидат, то депутат облради. Замість зустрічі із значною кількістю виборців – міжособистісне спілкування. Замість складання юридично грамотних скарг – голословні заяви. Спроби копіювати лідера своєї партії іноді виглядать дещо пародійно.

Лідерів виборчих перегонів  серед зареєстрованих кандидатів в депутати поки не спостерігається. Серед тих, на кого чекають, поки більше всього обирають ворогом Максима Микитася, Президента Української державної будівельної корпорації «Укрбуд».

Але у Дмитра Блауша критика та дії неаргументовані і нагадують певне шоу, для привертання уваги не до особи кандидата від Радикальної партії, а на потенційного (на момент написання матеріалу) кандидата.
Скоріше, привертаючи увагу до Микитася, він прияє збільшенню рейтинга останього.

Знову повторюється історія про технічного?


Паперний Юрій

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини