Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:05:35

Самоорганізація громад — запорука розвитку області

20.04.2016   09:46Агенцiя

Майже 15 мільйонів гривень освоїла Чернігівщина у рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». До слова ІІІ фаза проекту ще не завершена.

Про результати такої ініціативи та варіанти подальшої співпраці говорили сьогодні під час обласної координаційної ради. В обговоренні також взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Довідково: Діяльність Проекту ЄС \ ПРООН МРГ спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання, створення ефективного власника житла у багатоквартирних будинках.

Процес впровадження першої фази Проекту МРГ у Чернігівській області розпочався в квітні 2008 року. Через три роки розпочалася і друга фаза. Протягом цього періоду відновлено 43 дитячих садки та школи,13 медичних пункти, реалізовано 8 проектів доступу до якісної води та 11 — енергозберігаючого вуличного освітлення.

Як зазначили учасники наради, дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та інвесторів.

З жовтня 2014-го року в 8-ми районах та двох містах області розпочато реалізацію ІІІ фази проекту.

Загалом, проект має три компоненти: сільський, муніципальний та об’єднання згаданих двох.

Останній дуже вдало був реалізований у Семенівському районі. Там громади двох прилеглих до Семенівки сіл, акумулювавши зусилля, відремонтували дитячий садок. Заклад обслуговуватиме діток і з районного центру, і з зазначених сіл.

— Приємно спостерігати, коли громади не лише чекають допомоги від когось, а й самі об’єднуються заради спільної мети. Лише за таких умов можна отримати швидкий та якісний результат, — каже Леонід Сахневич.

Варто зауважити, що третя фаза має ще один особливий аспект «розумні міста» — розвиток електронного урядування.

— Проект ставить перед собою дві глобальні мети: об’єднати громади навколо спільного завдання та навчити знаходити шляхи його розв’язання; а також наблизити якісні адмінпослуги, — акцентував Олександр Рябий, спеціаліст з розвитку громад Проекту ЄС \ ПРООН МРГ.

Більше інформації про проект МРГ можна знайти за посиланнями:

• Сайти Проекту МРГ – www.cba.org.ua/three; www.cba.org.ua; www.cba.org.ua/one

• Сайт Програми розвитку ООН в Україні- www.undp.org.ua

• Сайт Представництва Європейського Союзу в Україні - http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/index_uk.htm


 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.