Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:39:19

Якій бути громаді – вирішували в Борзнянському районі

08.04.2016   08:40

В районі проведено засідання робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад району.

На засідання робочої групи запрошені: перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко, голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко, голова Козелецької районної ради Олена Дмитренко, голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко, голова об'єднаної територіальної Кіптівської громади Володимир Кучма, міські та сільські голови і секретарі місцевих рад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники апаратів райдержадміністрації та районної ради.

На порядок денний вносилося одне питання «Про добровільне об'єднання територіальних громад (обговорення ст.11 Закону України ««Про добровільне об'єднання територіальних громад», постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад»). Вів робочу нараду в.о.голови райдержадміністрації Віктор Бондаренко.

Перед присутніми виступив перший заступник голови обласної держадміністрації Леонід Сахневич, який окреслив хід проведення об'єднання територіальних громад в області та висловив свою думку про те, що на сьогодні потрібно створювати спроможні громади.

Виступаючи перед учасниками заходу заступник голови обласної ради Арсен Дідур запевнив усіх, що обласна рада підтримає будь-які рішення громад та наголосив на тому, що всі реформи, які проводяться в державі повинні бути проведені тільки на покращення життя наших людей.

- Не треба плутати два поняття: децентралізація – це шлях, по якому йде наша держава, а об'єднання територіальних громад – це оптимізація структури населених пунктів, що призведе до покращення рівня життя людей – сказав у своєму виступі Арсен Дідур.

Своє бачення щодо децентралізації висловила у своєму виступі Ірина Грозенко, яка піддала критиці позицію керівництва області щодо питання створення в Борзнянському районі однієї громади.

Олена Дмитренко наголосила на тому, що задача реформи в країні – це покращення життя людей. І до цього питання потрібно підходити виважено і тверезо.

Жваве обговорення в залі викликав виступ Володимира Кучми, голови Кіптівської об'єднаної територіальної громади, який коротко охарактеризував проведену роботу по об'єднанню громад в районі.

Своїми думками стосовно об'єднання громад поділився також голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко, який у своєму виступі наголосив на тому, що на сьогодні потрібно об'єднуватися і шукати шляхи виходу з будь-якої ситуації.

Також перед учасниками робочої наради виступили голова районної ради Віктор Горбащенко, в.о.голови райдержадміністрації Віктор Бондаренко, заступник голови районної ради Андрій Козішкурт, які теж висловлювали свої точки зору щодо об'єднання територіальних громад в районі.

Більшість учасників заходу зійшлися на думці, що реформа таки буде проведена і для того, щоб її здійснити максимально безболісно та комфортно для населення, необхідно забезпечити, в першу чергу, законодавче підґрунтя здійснюваних реформ і одночасне втілення їх у життя.

Насамкінець присутні члени робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад району внесли пропозиції щодо створення однієї об'єднаної територіальної громади – Борзнянський район, якщо сільські громади виявлять бажання підтримати цю ідею, хоча вона є спірною і не може перекреслювати бажання сільських громад до об'єднання на добровільній основі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини