Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:52:49

Як допомогти невиліковним дітям – радилися в ОДА

08.04.2016   08:35Агенцiя

Зустріч за «круглим» столом із метою обговорення шляхів надання паліативної допомоги дітям відбулася 7-го квітня, у Чернігівській облдержадміністрації.

Учасниками зустрічі – зокрема, головою ОДА Валерієм Кулічем, його заступником Наталією Романовою, народним депутатом України Сергієм Березенком, менеджером програмної ініціативи «Громадське здоров’я» міжнародного фонду «Відродження» Ксенією Шаповал-Дейнегою, – разом із широким колом фахівців-медиків і психологів було розглянуто нинішній стан справ у цьому напрямку та обговорено перспективні шляхи поліпшення якості життя дітей, що мають хвороби несумісні з життям.

Паліативна допомога дітям – це активна підтримка тіла, розумової діяльності та емоційного стану дітей, що мають невиліковні хвороби – забезпечення їхнього гідного життя і справжнього дитинства на той час, який їм відведено, а також – всебічна підтримка родини.

Проте нині надання допомоги такого роду має безсистемний характер. Аби це виправити, на переконання учасників заходу, необхідні спільні зусилля законотворців, виконавчої влади, недержавних організацій, фахівців-медиків і психологів та відповідного ставлення суспільства. І тому за мету цього засідання було поставлено саме консолідацію всіх фахівців для напрацювання спільного бачення подальшої роботи.

Розпочинаючи зустріч, Валерій Куліч акцентував увагу на актуальності теми, адже у Чернігівській області щороку від тяжких захворювань помирає до тридцяти дітей. Ще близько п’ятиста тяжкохворих дітей, що страждають на онкогематологічні, неврологічні хвороби, мають вроджені вади розвитку, в будь-який момент можуть потребувати паліативної допомоги. Також такого роду допомоги можуть потребувати 87 ВІЛ-інфікованих та 16 хворих на СНІД дітей, які перебувають на обліку в медичних закладах області.

З огляду на це, в ході бесіди за «круглим» столом присутні випрацьовували вектор активізації роботи у цій сфері. Дискусійними серед учасників були питання необхідності створення спеціалізованого відділення в одній із медичних установ чи окремих палат у медичних закладах, шляхи підготовки відповідних фахівців, клінічних протоколів, формування лояльності в суспільстві, необхідні зміни до законодавчої бази тощо. Стосовно останнього учасник зустрічі народний депутат України Сергій Березенко поінформував про законотворчу роботу в цьому напрямку і запевнив у своїй підтримці та готовності лобіювати прискорення змін у законодавстві, які сприятимуть поліпшенню якості медичного обслуговування і, як наслідок, якості життя дітей.

Заслухавши думки фахівців та оцінивши фронт робіт, заступнику голови Чернігівської ОДА Наталії Романовій було доручено створити й скоординувати діяльність широкоформатної робочої групи та протягом місяця напрацювати пропозиції і шляхи реалізації дій для поліпшення якості життя дітей, що мають хвороби несумісні з життям.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.