Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:32:06

Наталія Романова розповіла про соціальні стандарти. ВІДЕО

06.04.2016   07:44Агенцiя

Чернігівщина має шосте місце в Україні за темпами погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Разом з тим, 19-те місце область посідає за рівнем середнього розміру зарплат. Ймовірно, саме тому Чернігівщина увійшла у першу десятку за кількістю призначених в регіоні субсидій.

Такими результатами роботи у царині соціального захисту населення з представниками мас-медіа поділилися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, та очільник департаменту соцзахисту Олег Русін.

«2016 рік має стати роком агресивного підвищення соціальних стандартів», принаймні у Чернігівській облдержадміністрації сподіваються, що заяви міністра соцполітики Павла Розенка, таки отримають документальне і фінансове підґрунтя. Поки що ж маємо таку картину: більше 270 тисяч родин в області отримують субсидії, при цьому 176-ти тисячам сімей їх призначали за новим рядком, тобто з середини-кінця 2015 року. На додачу до цього, близько третини мешканців області є отримувачами різноманітних пільг, які на жаль не завжди підкріплені коштами.

А на додачу законотворці ще й «підливають масла у вогонь»: то призначають пільги, то відміняють, то змінюють порядок їх отримання.

Напередодні 30-ї річниці Чарнобильської трагедії найбільше говорили про проблеми постраждалих внаслідок техногенного лиха. Зокрема, вкотре підняли проблему з видачею посвідчень людям, які сьогодні мають тяжкі захворювання (рак щитоподібної залози) внаслідок аварії. 69 чоловік ще з позаминулого року виборюють своє право користуватися передбаченими державою пільгами.

За словами директора департаменту соцзахисту Олега Русіна, профільне Міністерство нарешті надало зразок бланків вкладок у посвідчення, тож сорок чоловік вже отримали документи.

Ще 19 чоловік поки що залишаються у «списку очікування». З цією проблемою Наталія Романова обіцяла розібратися найближчим часом.

Що ж стосується досягнень, до них пані Романова відносить прийняття обласної програми підтримки людей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.