Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:50:36

Партійні пріоритети. Яке життя обіцяють чернігівцям депутати? ВІДЕО

23.03.2016   09:18

Громадський рух ЧЕСНО в Чернігівській області, в рамках кампанії “Стеж за грошима”, провів аналіз пріоритетних напрямків роботи фракцій, представлених в Чернігівській міській раді.

Відзначимо, що представники ЧЕСНО зверталися до всіх політичних сил, аби ті надали своє бачення  10 стратегічних пріоритетів розвитку Чернігова. Серед семи політсил, представлених у міськраді, відповідь надали лише три: “Самопоміч”, “Радикальна партія Олега Ляшка” та “ДемАльянс”. Обіцянки решти політичних партій активісти змушені були брати із агітаційної продукції, що поширювалася під час виборчої кампанії.

Про це, 22 березня,  повідомили представники  руху "Чесно" під час проведення круглого столу присвяченого ста дням роботи Чернігівської міської ради.
   
Представники фракції “Самопомочі” надали 10 стратегічних пріоритетів розвитку міста. Так, в освітній сфері вони пропонують покращити матеріально-технічну  базу шкіл та дитячих садочків, та сприяти запровадженню інклюзивної та дистанційної освіти. В медичній сфері відміну  "благодійних внесків" в дитячих поліклініках, підвищення якості профілактичної медицини, закупівлю сучасного обладнання та впровадження інформаційних технологій.
В транспортній сфері - впровадження нової  транспортної   схеми міста та правил перевезення пасажирів, нові  велосипедні  доріжки  та  велосипедна   інфраструктура , підвищувати тарифи на перевезення тільки після громадських слухань.

В сфері ЖКГ фракція “Самопоміч” обіцяє сприяти  створенню  ОСББ  та  при  необхідності надавати  фінансову підтримку з міського бюджету,  провести  енергоефективну  модернізацію  зовнішнього  освітлення,  та  забезпечити освітлення вулиць міста у вечірній та нічний час.
 Екологічний напрямок представлений обіцянками забезпечити  максимальне  озеленення, захист зелених зон міста від незаконної забудови,  запобігання  забрудненню водних  об’єктів. Крім того в “Самопомочі” планують посилити прозорість і відкритість роботи органів місцевого самоврядування, розробку стратегії розвитку міста, популяризувати  здоровий  та активний спосіб  життя  через проведення масових заходів, таких як «Ярмарок Спорту», а також сприяння розвитку IT-сфери в місті.

“ДемАльянс”, у своїх 10 пріоритетах, охопив більшість  сфер життєдіяльності міста.
Це залучення громадськості до управління містом через роботу електронних петицій, місцевих ініціатив, громадської експертизи та ін. Також конкретне  бачення в “Демальянсу”  є щодо шляхів підвищення інвестиційної привабливості міста за рахунок збільшення відкритості міської влади  в розрізі відкриття містобудівної документації, запровадження земельних аукціонів, появи відкритого реєстру майна комунальної власності та ін. В сфері громадського транспорту пропонується вдосконалення маршрутної мережі міста, з пріоритетом електротранспорту та великогабаритних автобусів, створення конкурентних та прозорих умов для перевізників, прозоре тарифоутворення плати за проїзд у громадському транспорті.
Більш загальне бачення подали “демальянсівців” щодо інших сфер, як то  запровадження енергоефективних заходів, забезпечення надання якісної дошкільної та середньої освіти.
Бачення інших пріоритетів виглядає  так. Прозорість та звітність за надходженням та використання благодійних коштів. Запровадження ефективної екологічної політики в м. Чернігові. Збереження і розвиток об’єктів природоохоронного фонду міста.
Сприяння створення та діяльності ОСББ. Сприяння запровадження конкурентного ринку житлово-комунальних послуг.  Створення умов безбар’єрності міста, формування максимально зручних умов життєдіяльності для маломобільних груп населення. Попередження корупції та раціональне використання коштів в медичних закладах міста. Моніторинг надання якості медичних послуг населенню. Впровадження системи громадської безпеки «Безпечне місто», розвиток засад community policing та здійснення громадського контролю за діями поліції з боку місцевої громади

Представники РПЛ, у своїх 10 стратегічних пріоритетах, зазначають не лише проблематику міста, а й шляхи вирішення. Зокрема, задля зміни ситуації в сфері економіки та підприємництва, команда РПЛ  ініціює створення Ради підприємців при Чернігівській міській раді  та проведення  Інноваційно-інвестиційного форуму в Чернігові. Планується  створення в місті сучасного коворкінгового центру.

Обіцяють в РПЛ і  запровадження  ефективних механізмів громадського контролю за використанням бюджетних та благодійницьких коштів. 

У сфері ЖКГ одним із  пріоритетів є енергоефективна термомодернізація житлового фонду, тобто утеплення «хрущовок» та «брежнєвок» і переобладнання їх сучасними системами збереження та обліку тепла. 
На державному рівні команда РПЛ пропонує зробити саме Чернігів пілотним містом для втілення вітчизняних проектів з термомодернізації житлового фонду. Є бачення  створення житлово-комунальних інспекцій у складі представників громадськості та компаній-надавачів послуг.
 
“Радикали” заявляють, що є прихильники реформування транспортної системи з акцентом на електротранспорт.  В екологічній сфері наші обіцяють  боротися  за збереження “зелених зон” у місті, протистояти  незаконним забудовам. Також, працювати над  питанням  збільшення кількості сміттєбаків в районах приватної забудови та багатоповерхових будинках, не обладнаних сміттєпроводами.   Планують в РПЛ і  розробити програму сприяння зеленому туризму на околицях міста.    Виступають  за справжню децентралізацію влади через втілення принципу народовладдя шляхом розбудови мережі ОСН (органів самоорганізації населення), як низової ланки системи місцевого самоврядування. 

Водночас, найменшу кількість конкретних обіцянок містить передвиборча агітаційна продукція політичної партії “Опозиційний блок”. Здебільшого, вони обіцяють “мир, злагоду і розвиток” у Чернігові. З більш конкретних обіцянок - створення нових робочих місць та соціальний захист незахищених верств.

В свою чергу, пріоритети роботи найбільшої фракції в міській раді “Наш край” відображені у передвиборчій “Програмі розвитку “Чернігівська перспектива”.

Там, зокрема, обіцянки  ремонту історичної частини Чернігова, розвитку туризму у місті, покращення соціального захисту населення, покращення громадських перевезень та збільшення кількості робочих місць. Водночас, конкретних пропозицій по реалізації даної Програми визначено не було. Адже, здебільшого програма “Нашого краю” розповідала про вже виконану роботу команди колишнього мера Олександра Соколова.

Додамо,  що “Наш край”, на чолі із Соколовим,  вкотре обіцяли побудувати сміттєпереробний завод на Масанах. На цій обіцянці “зіграли” і представники “Батьківщини” та “Блоку Петра Порошенка”. Однак, “бютівці”, у передвиборчій програмі, розписали конкретні кроки для початку будівництва заводу. Зокрема, обіцялося залучення китайських інвесторів, які готові були розпочати будівництво на початку 2016 року. Окрім цього, представники “Батьківщини” обіцяли залучення інвестицій з Індії для створення великого підприємства з переробки сільськогосподарської продукції, що  дасть змогу працевлаштувати до пів-тисячі чернігівців.

Також, від партійців Юлії Тимошенко  лунали обіцянки і щодо покращення сфери ЖКГ, освіти, медицини, покращення доріг та рівня життя містян.

Передвиборча програма депутатів від Блоку Петра Порошенка “Солідарність” йде спільною із програмою міського голови Владислава Атрошенка “Файне місто”. Програма містить стратегічні ціли розвитку Чернігова та критерії її виконання.

Пропонуємо Вашій увазі перелік десяти найбільш популярних напрямків роботи, якими обіцяють займатися депутати міської ради з різних фракцій. В дужках вказано, які політичні сили в той чи інший спосіб висловлювалися за реалізацію цього пункту.

1.Покращення освітньої та медичної галузі (Самопоміч, ДамАльянс, Наш край, Батьківщина, БПП, РПЛ)
2.Впровадження енергоефективних заходів у місті (Самопоміч, ДемАльянс, Наш край, Батьківщина, БПП, РПЛ)
3.Реформа громадського транспорту, перевага для електротранспорту (Самопоміч, ДА, НК, Батьківщина, БПП, РПЛ)
4.Відкритість і прозорість роботи влади (Самопоміч, ДемАльняс, Наш край, БПП, РПЛ)
5.Переглядання та зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги, реформа сфери ЖКГ(Наш край, Опоблок, Батьківщина БПП, РПЛ)
6.Залучення інвестицій у місто (ДА, НК, Батьківщина, БПП)
7.Створення нових робочих місць (НК, Батьківщина, БПП, Опоблок)
8.Соцзабезпечення та соцзахист населення (Опоблок, НК, Батьківщина, БПП)
9.Електронна система управління містом (“Smart city”) (Самопоміч, ДА, НК, БПП)
10. Розвиток туристичної галузі (Самопоміч, Наш край,БПП, РПЛ)

Менш популярними, серед політичних сил, обіцянками були наступні:

1.Поліпшення стану доріг (Самопоміч, Наш край, БПП)
2.Створення та підтримка ОСББ (Самопоміч, ДА, БПП)
3.Безпека: муніципальна поліція, освітлення, камери (Самопоміч, ДА, БПП)
4.Сміттєпереробний завод на Масанах (НК, Батьківщина, БПП)
5.Створення велодоріжок у місті  (Самопоміч і БПП)
6.Прозорий і відкритий бюджет (ДА, Батьківщина)
7.Збереження зелених зон (Самопоміч, Батьківщина)
8.«Місто без бар’єрів» (БПП, ДА)
9.Реконструкція історичного центру міста (НК, БПП)

Чернігівська громадська організація “Освітній центр “Ініціатива” у 2010 році, на місцевих виборах, проводила аналіз виборчих обіцянок політичних сил, які пройшли до міськради. Для порівняння із сьогоднішніми обіцянками подаємо Вам найбільш популярні з 2010 року:

1.Залучення інвестицій (“Фронт Змін”, “Громадянська солідарність”, УДАР, “Партія Регіонів”, “Сильна Україна”, Олександр Соколов)
2. Підтримка малого і середнього бізнесу (ФЗ, Батьківщина, СУ, ПР, УДАР)
3. Створення ОСББ, контроль мешканців за послугами ЖКГ (СУ, Соколов, УДАР, Батьківщина, ГС)
4. Будівництво сміттєпереробного заводу (сортування та утилізація сміття) (СУ, Соколов, ПР, ГС, ФЗ)
5. Програми підтримки соціально незахищених верств населення. Впровадження спільно з банками, супермаркетами, продовольчими магазинами і аптеками Єдиної соціальної картки чернігівця. Користуючись нею пенсіонери, ветерани, інваліди, багатодітні і малозабезпечені сімї зможуть купувати найнеобхідніші продукти і ліки за пільговими цінами (Соколов, Батьківщина СУ)
6. Виділення земельних ділянок в Чернігові на конкурсних умовах (на аукціонах) (УДАР, Батьківщина, ФЗ)
7. Розвиток туризму (СУ, ГС, Соколов)
8. Вирішення проблеми р.Стрижень (СУ, Соколов, ФЗ)

 
Громадський рух “Чесно” в Чернігівській області, спільно із громадської організацією “Освітній центр “Ініціатива”, будуть моніторити виконання визначених пріоритетів чернігівських депутатів. Закликаємо долучитися до цієї роботи і незалежні громадські організації, ЗМІ та небайдужих громадян.

Повний перелік обіцянок кожної фракції в Чернігівській міській раді дивіться нижче.
Батьківщина
http://www.slideshare.net/svetabilous/ss-59880992
ДемАльянс
http://www.slideshare.net/svetabilous/ss-59881014
Наш край
http://www.slideshare.net/svetabilous/ss-59881033
РПЛ
http://www.slideshare.net/svetabilous/ss-59881048
Самопоміч
http://www.slideshare.net/svetabilous/ss-59881073
Оппоблок
http://www.slideshare.net/svetabilous/ss-59881772

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини