Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:55:57

Чернігівська міська рада прийняла низку програм стратегічного розвитку м. Чернігова

29.01.2016   09:49

На початку пленарного засідання 3-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання міський голова Владислав Атрошенко повідомив про створення нової фракції у міській раді "ВО "Батьківщина" у складі 7 депутатів під керівництвом Івана Бакшуна.

Після затвердження порядку денного міська рада схвалила "Програму економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2016 рік". Крім того, було прийнято низку інших програм стратегічного розвитку міста, серед яких:

"Програма енергоефективної модернізації мереж зовнішнього освітлення міста Чернігова на 2016-2017 роки",

"Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки",

"Програма фінансової підтримки комунальних підприємств міста Чернігова на 2016 рік",

"Програма проведення поточного ремонту будинків, об'єктів благоустрою та виконання заходів з підготовки до зими житлового фонду міста Чернігова на 2016 рік",

"Програма реконструкції та капітального ремонту тротуарів, скверів та зон відпочинку міста Чернігова на 2016-2020 роки",

"Програма підтримки громадських організацій м. Чернігова на 2016 рік".

Також, депутати продовжили термін дії "Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова на 2014 – 2015 роки на 2016 рік" та внесли зміни до "Програми стабілізації і розвитку міського електричного транспорту міста Чернігова на період до 2017 року".

Були також внесені зміни і доповнення до міського бюджету на 2016 рік. Зокрема, депутати підтримали пропозицію Головного управління національної поліції в Чернігівській області щодо встановлення систем відеоспостереження у м. Чернігові для забезпечення громадської безпеки у місті. На ці заходи з міського бюджету вирішено виділити 3 млн. грн. "Місто обов'язково впроваджуватиме комплекс заходів на основі смарт-технологій щодо забезпечення безпеки у місті й це перші кроки втілення проекту "Безпечне місто", - зазначив міський голова Владислав Атрошенко.

"За дослідженнями правоохоронних органів різних областей і держави в цілому, найефективнішим методом протидії вуличній злочинності є встановлення систем відеоспостереження у місцях можливих правопорушень. Це дозволяє правоохоронцям  вчасно реагувати на порушення публічної безпеки, правопорядку, відіграє превентивну функцію, зупиняючи бажання злочинців вчиняти правопорушення на вулицях міста, а також, надає можливість швидко встановити та затримати порушника", - йдеться у листі Головного управління національної поліції в Чернігівській області до Чернігівської міської ради.

Депутати підтримали Звернення Чернігівської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо термінового внесення змін до держбюджету щодо фінансування пільг у громадському транспорті.

Владислав Атрошенко наголосив, що "пільгові перевезення в жодному разі ніхто не зупинятиме, міська влада докладатиме всіх зусиль для забезпечення перевезення пільгових категорій громадян міста".

Депутати також розглянули земельні та ряд інших питань.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини