Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:18:52

Офіційні сайти міст: реклама комп’ютерних ігор є, імен депутатів немає

19.12.2015   10:24Агенцiя

Не новина, що деякі сайти органів місцевого самоврядування не зовсім відповідають критеріям офіційних, не оприлюднюють всієї необхідної інформації та не є зручними для користувачів.

Але під час аналізу 120 сайтів міських рад різних рівнів у вересні-листопаді 2015 року, аналітики Центру політичних студій та аналітики зіштовхнулись із цікавими «особливостями» деяких із них.

Зокрема, сайт Гайворонської міської ради Кіровоградської області містить рекламу іу «випливаючому»  вікні, під час якої вмикається гучна музика. Здебільшого, це реклами комп’ютерних ігор та сайтів-тоталізаторів. За правилами реклами у мережі, вона не є безкоштовною, сайт, на якому вона розміщується, зазвичай, отримує прибутки від неї. Саме тому одразу ж виникає запитання – як на офіційному сайті органу місцевого самоврядування з’явилась комерційна реклама та як міська рада Гайворона розпоряджається прибутками від цієї реклами?



Інший не менш «цікавий» сайт – Городнянської міської ради Чернігівської області, на якому розміщено рекламний банер «Твій народний депутат», а при переході за цим посиланням – відкривається будівельний сайт, що пропонує свої послуги.


Проте комерційні реклами на офіційних сайтах міст – ще півбіди. Велика проблема сайтів цих обох міст в тому, що на них розміщено вкрай мало публічної інформації, контактів чиновників, навіть прізвища депутатів одна із рад не розмістила на своєму сайті. Так, кількість обов’язкової інформації, яка є на сайті Гайворонської міської ради становить 38%. А на сайті Городнянської міської ради цей відсоток заледве дотягнув до позначки в 30%. Така ситуація свідчить про одне – байдуже ставлення чиновників цих рад до права громадян на доступ до інформації, адже 60-70% необхідної інформації на сайті просто відсутня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини