Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:09:55

Новий формат дискусії: зустріч голови ОДА з головами комітетів Громадської ради

16.12.2015   07:36Агенцiя

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч провів зустріч з головами комітетів Громадської ради при ОДА.

Зустріч відбулася з ініціативи Громадської ради, оскільки, за словами її голови Вадима Антошина, виникає чимало непорозумінь у взаєминах представників громадськості та службовців облдержадміністрації.

На думку членів Громадської ради, в управліннях та департаментах ОДА мали б більше прислухатися до їх думки, з більшою увагою розглядати пропозиції та звернення. Йшлося, зокрема про кадрові призначення, доступ до публічної інформації, створення в ОДА окремого структурного підрозділу, який би займався питаннями охорони культурної спадщини.

Голова облдержадміністрації, відповідаючи на поставлені запитання, зауважив, що більшість озвучених проблем полягає не у відсутності чи наявності певних структур, а у дотриманні чи порушенні вимог законодавства, сумлінності виконання службових обов’язків посадовцями будь-якого рівня.

— Ми повинні знайти ту тонку межу, яка розділяє розвиток і збереження культурної спадщини. Прагнення зберегти історичне обличчя міста не має заважати його розвиткові та розбудові, — зазначив Валерій Куліч. І ще один дозвільний орган, як, до речі, і проплачені масові протести, може стати зайвою корупційною складовою для будівельного бізнесу. Тому створення ще одного департаменту в ОДА її голова вважає недоцільним.

Своїм пріоритетним завданням на посаді голови облдержадміністрації Валерій Куліч назвав створення в області умов, якнайбільш сприятливих для розвитку економіки. Якщо вона успішно розвиватиметься, стане можливим збільшення зарплати працівникам бюджетної сфери, вирішення низки екологічних питань, реалізація численних соціальних проектів.

Великі надії у розв’язанні проблем області голова ОДА покладає на створення об’єднаних економічно спроможних територіальних громад. Як показує досвід цього року, децентралізація дозволяє органам місцевого самоврядування розпоряджатися значно більшими бюджетними сумами і спрямовувати їх на нагальні проблеми громади. Наприклад, завдяки децентралізації, міський бюджет Чернігова зріс на 112 мільйонів гривень.

У ході зустрічі було обговорено ще цілу низку питань. Зважаючи на змістовність розмови, було вирішено проводити такі зустрічі систематично.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.