Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:40:11

"ОПОРА" вважає Чернігів "конфліктним" у другому турі виборів мера

13.11.2015   14:09Агенцiя

У 14 із 29 міст, де 15 листопада відбудеться повторне голосування на виборах мера, високий рівень потенційної конфліктності під час голосування та підрахунку голосів, зазначають у Громадянській мережі "ОПОРА".

"Хід передвиборної кампанії та регіональний суспільно-політичний контекст свідчить про те, що є потенційна конфліктність у день повторного голосування і процесу підрахунку в 14 із 29 міст", - сказала координатор парламентських виборчих програм "ОПОРИ" Ольга Айвазовська на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Вона наголосила, що йдеться про такі міста, як Дніпропетровськ, Павлоград, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Запоріжжя, Нікополь, Бердянськ, Мелітополь, Краматорськ, Миколаїв, Черкаси, Чернігів, Житомир та Ужгород.

За словами О.Айвазовської, саме в цих містах можливі конфліктні ситуації та є ймовірність силового протистояння та подальшого юридичного оскарження результатів голосування.

Що стосується потенційних викликів у день повторного голосування, то "ОПОРА" відносить до таких підкуп виборців, неналежну роботу виборчих комісій, спроби маніпуляції з підрахунком голосів та силові протистояння між самими кандидатами.

Говорячи про негативні прояви передвиборної кампанії перед повторним днем голосування, в "ОПОРІ" відзначають масове поширення так званої брудної агітації, матеріалів передвиборної агітації без відповідних даних і зловживання повноваженнями з боку кандидатів, які обіймають посади в органах місцевого самоврядування.

Зокрема, за словами О.Айвазовської, нинішні міські голови (вони балотуються в 16 містах, в яких відбудеться повторне голосування), безпосередньо не закликають голосувати за них, але "будь-які позитивні оцінки можуть сприйматися як агітація".

Що стосується Києва, то, за її словами, ця проблема також характерна і для столиці. "Досить складно відрізнити діяльність кандидата від діяльності міського голови", - сказала О.Айвазовська, додавши, що кандидатам необхідно було піти у відпустку для того, щоб проводити повноцінну передвиборну кампанію.

В "ОПОРІ" також зазначають, що фінансування передвиборних кампаній учасників виборів залишається непрозорим.

Крім того, мережа "ОПОРА" закликає президента України та Верховну Раду після встановлення результатів повторного голосування 15 листопада і виборів у Маріуполі та Красноармійську 29 листопада невідкладно забезпечити ротацію членів ЦВК, чим підвищити довіру суспільства до цього органу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.