Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:43:58

Вибори проходять і у п’яти об’єднаних громадах Чернігівщини

25.10.2015   18:57Агенцiя

Наша знімальна група побувала у центрі однієї з них – Кіптях Козелецького району і дізналася, чи раді мешканці таким змінам.

Також ми відвідали Чернігівський район, де об’єднання громад ще попереду.

У селі Іванівка Чернігівського району 1302 виборці. Люди голосують активно: зранку, каже голова дільничної виборчої комісії, навіть стояли черги. Світлана Пушкар, голова ДВК № 740829: «Відкрилися вчасно, все було добре, спостерігачів зареєстрували, все по закону».

Голосування за новою виборчою системою викликає у людей, особливо літніх, деякі труднощі, розповідають на дільниці. Не всім зрозумілі зміни у бюлетені, та ще надруковані назви партій та прізвища кандидатів дрібним шрифтом. Світлана Пушкар: «Люди приходять, беруть бюлетень, тяжко їм розібратися, та нічого, помаленьку стоять, читають, голосують».

Дехто з виборців зізнається, що дійсно довго розбирався, як голосувати, а дехто відверто дивується, що ж там може бути складного.

У Кіптях Козелецького району дільниця також відкрилася вчасно. Виборців тут 439. Проблем під час голосування нема, запевняє нас голова комісії. Кіпті – центр об’єднаної громади, до якої входить шість сіл. Ірина Погоняйло, голова ДВК № 740260: «Люди йдуть активно, бо вірять, що в нас буде краще життя, обираємо голову територіальної громади, сподіваємося, що від нього буде залежать життя нашої громади, тому ніяких затримок».

Перед тим, як села об’єдналися, з їхніми жителями проводили зустрічі, роз’яснювали, що й до чого. Люди, з якими ми спілкувалися на виході з виборчої дільниці, позитивно ставляться до такої реформи. Із новою виборчою системою, кажуть, також ніяких проблем.



Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.